enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:26 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:40 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
07:00 Türkiye’de Tarım ve Teknoloji Teknofest’te Buluştu..
00:03 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak.
16:28 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
13:28 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
07:56 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
07:46 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
07:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
07:37 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
07:34 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
07:31 Kosova’dan Mektup Var!
07:28 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Der Spiegel: Eski Almanya Başbakanı Brandt ABD istihbaratı için muhbirlik yaptı

Der Spiegel: Eski Almanya Başbakanı Brandt ABD istihbaratı için muhbirlik yaptı
19.12.2021
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Almanya’da 1969-1974 yıllarındaki başbakanlık görevinden önce Willy Brandt’ın, ABD askeri istihbaratı Counter Intelligence Corps için 4 yıl boyunca muhbirlik yaptığı iddia edildi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, Der Spiegel dergisinde yer alan haberde Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) başbakanlık yapan Willy Brandt’ın, bu görevinden önce ABD askeri istihbaratı Counter Intelligence Corps’a (CIC) 1948’den 17 Mart 1952’ye kadar istihbarat sağladığı öne sürüldü.

CIC’nin gizliliği kaldırılan 1 Haziran 1952 tarihli listesine ulaşan derginin Alman ve Avusturyalı muhbirlerin isimlerinin yer aldığı listeyi ABD Askeri Tarih Merkezi’ndeki tarihçi Thomas Boghardt’a incelettiği ifade edildi. Tarihçi Boghardt’a göre Brandt, Amerikan hizmetleri için bir “altın madeni” değerindeydi.

Dergi, Brandt’ın CIC’ye Demokratik Almanya Cumhuriyeti (DDR) ile iktidardaki Sosyalist Birlik Partisi’nin (SED) gençlik kolları FDJ hakkında bilgi verdiğini yazdı.

Brandt “O-35-VIII” koduyla kayda alındı

Brandt’ın ayrıca tersaneler, fabrikalar, demir yolu sistemi ve Sovyet ordusunun telefon şebekesiyle ilgili bilgi verdiği öne sürüldü.

Söz konusu kaynaklara göre Brandt, kendisini “güvenilir” olarak sınıflandıran CIC irtibat görevlileriyle 4 yıl boyunca 200’den fazla kez bir araya geldi.

4 yıl boyunca muhbirlik yapan Brandt’ın “O-35-VIII” koduyla kayıt altına alındığı belirtildi.

1992’de hayatını kaybetti

1971 yılında Nobel Barış Ödülü’nü alan Willy Brandt, danışmanı ve Başbakanlıktaki sağ kolu Günter Guillaume’nin DDR casusu olduğunun ortaya çıkmasının ardından istifa etmişti.

Willy Brandt, 8 Ekim 1992’de Almanya’nın eski başkenti Bonn yakınlarındaki Unkel kasabasında vefat etti.

EK Kaynaklar *AA

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Aralık 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.