enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DENEYAP öğrencileri Robotik ve Kodlama Proje Şenliğİ’nden unutulmaz anlar!

DENEYAP öğrencileri Robotik ve Kodlama Proje Şenliğİ’nden unutulmaz anlar!
20.03.2025
A+
A-

* Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından desteklenen ve Türkiye’nin 81 ilindeki 131 DENEYAP Teknoloji Atölyesi’nde aynı anda gerçekleştirilen Robotik ve Kodlama Proje Şenliği tamamlandı.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

T3 Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 20 bin öğrenci, takımlarıyla birlikte hazırladıkları robotlarla, çeşitli temalardaki parkurlarda yarıştı.

Proje şenliği kapsamında Eyüp DENEYAP Teknoloji Atölyesi’ndeki etkinlikte T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, öğrencileri ziyaret etti ve projeler hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hıdır, “Geleceğin teknoloji liderlerinin yetişmesi için DENEYAP Atölyeleri’nde yürütülen eğitimler çok değerli. Bugün burada gördüğümüz projeler, gençlerimizin ne kadar üretken ve çözüm odaklı olduklarını bir kez daha gösteriyor.” ifadesini kullandı.

DENEYAP öğrencileri Robotik ve Kodlama Proje Şenliği'nde yarıştı

Öğrenciler kendi tasarladıkları robotlarıyla yarıştı

Şenlikte, ortaokul ve lise kategorilerindeki öğrenciler, robotik ve kodlama eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi tasarladıkları robotlarıyla yarıştı.

Ortaokul öğrencileri, “İz Sürücü” teması kapsamında robotlarını tasarlayarak, çizgi izleyen sensörler ile parkuru en hızlı şekilde tamamlamaya çalıştı. Lise öğrencileri ise “Zorlu Hat” teması çerçevesinde engelleri aşarak parkuru bitirmeye odaklandı.

DENEYAP öğrencileri Robotik ve Kodlama Proje Şenliği'nde yarıştı

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’ndeki robotik ve kodlama eğitimini tamamlayan öğrenciler, 5-6 Nisan 2025 tarihlerinde de elektronik programlama ve nesnelerin interneti dersleriyle eğitimlerine devam edecek. Bu derslerle öğrencilerin yeni nesil teknolojiler hakkında derinlemesine bilgi kazanması amaçlanıyor.

DENEYAP öğrencileri Robotik ve Kodlama Proje Şenliği'nde yarıştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı tarafından yürütülen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, çocukların ve gençlerin yaratıcı düşünme, problem çözme ve takım çalışması gibi becerilerini geliştirmelerini sağlıyor. Robotik ve Kodlama Proje Şenliği de bu projelerin bir parçası olarak, öğrencilere yeni nesil teknolojilere dair bilgi ve deneyim kazandırmayı hedefliyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.