enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 SPD Başkanı Yıldız : Kuruyan Göllerimiz ve Kesilen Sularımızın Nedeni Benzer !
23:02 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sahte diploma soruşturmasına ilişkin, yargı sürecinin devam ediyor
22:33 Bakan Tunç: Kamu hizmetlerinin güvenliği hayati önemdedir
22:22 Kocaelispor lig için olumlu sinyaller veriyor!
21:54 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency, Nevşehir Kültür Yolu Festivali’nde
07:26 Aceleci Tepki Siyasetine Hapsolmak
07:25 Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), faaliyete geçtiği günden bugüne yapılan 52 bin 749 başvurudan 50 bin 770’ini sonuçlandırdı…
07:15 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’dan Türkiye Kültür Yolu Festivali’den notları!
07:13 Avrupa’nın en büyük bankalarının hisseleri geçtiğimiz hafta itibariyle Küresel Finans Krizi’nden bu yana en yüksek seviyelere ulaştı…
07:11 Dışişleri Fidan’ın üniversite diplomasına ilişkin iddiaları yalanladı
07:07 Nazım Hikmet Yaz Kampı’nın 10’uncusu Tamamlandı: Gençler Büyükada’da Buluştu
07:02 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İnanıyorum ki komisyonumuz tarihi misyonu layıkıyla gerçekleştirecek
07:00 Azerbaycan ve Ermenistan Barış Görüşmeleri : Abu Dabi
07:00 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO), Mobilya Sektörü’ne yönelik bilgilendirme ve istişare toplantısı
06:55 Sahte Diplomalı Akademi: Türkiye’nin Çürüyen Liyakat Sistemi
06:26 İzmir’de bugünden itibaren su tüketiminin yoğun olduğu 11 ilçede planlı ve dönüşümlü su kesintilerine başlanacak…
22:21 Tarihi komisyonun ilk toplantısı sona erdi
12:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi bölgesinde kutupbaşı yapacağız
08:10 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:42 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Demokratlar 2016 seçim sürecinde darbe yapmak istedi’

‘Demokratlar 2016 seçim sürecinde darbe yapmak istedi’
09.10.2020
A+
A-

 

TÜHA HABER / ABD Başkanı Donald Trump, Demokratları, 2016 Başkanlık Seçimleri’nde kendisinin seçim kampanyasına “casusluk” yaparak, “darbe” girişiminde bulunmakla suçladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (EuroNews)’e dayandırdığı haberine göre, Trump, ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’nün Kongre’ye sunduğu eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan’ın notlarında yer alan, “2016 Başkanlık Seçimleri’nde Demokrat aday Hillary Clinton’ın, dikkatleri kendi e-mail skandalından uzaklaştırmak için Başkan Trump’ı Rusya ile ilişkilendirme planına” ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demokratların, kendisinin 2016’daki seçim kampanyasına “casusluk” ettiklerini savunan Trump, “Darbe! Uykucu Joe (Biden) ile güzelce konuşmak için artık çok geç. Oy kullanın.” ifadelerini kullandı.

Trump başka bir mesajında da “Demokratlar darbe yapmak istedi. Neredeyse ülkemizi yok edeceklerdi. Şu anda doğru bir başkana sahipsiniz. Seçmenler, oyunuzu kullanırken bunları hatırlayın.” çağrısında bulundu.

Biden’a ve basına da yüklendi

Bu yılki seçimlerde rakibi Joe Biden’a yüklenen Trump, “Biden yıllardır deli ve herkes bunu biliyor. Basın, geleneksel medya, onun eylemlerini temize çekmeye çalışıyor. Biden’ın düşük IQ’su gibi kötü şeylerin artık basına yansımadığını fark ettim.” mesajını paylaştı.

Yalan haber yapmakla suçladığı basını da eleştiren Trump, “Asıl muhalefet partisi, yalancı haberler yapan medya.” görüşünü paylaştı.

Clinton’un Trump planı, eski CIA direktörünün not defterinde

Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe’in Kongreye sunduğu ve henüz kamuoyu ile paylaşılmayan notlara ulaşan Amerikan Fox New televizyonu, Joe Brennan’ın, Clinton’ın Trump’ı Rusya ile ilişkilendirme planı konusunda eski Başkan Barack Obama’ya, brifing verdiğini tespit etmişti.

Notlarda Brennan’ın, “Clinton’ın dış politika danışmanlarından birinin, Trump’ın itibarını sarsmak için bu faaliyetlerin Trump lehine Rusya güvenlik birimlerince yapıldığını iddia ederek bir skandal çıkarılmasını teklif ettiğini ve Clinton’ın ise bunu onayladığını” yazdığı kaydediliyordu.

Brennan’ın ayrıca notlarında, 28 Temmuz 2016’da Obama’nın kendisine Trump’ın kampanyası ile Rusya arasında herhangi bir ilişki bulunduğuna dair delil toplanmasını istediğinin de yer aldığı ifade edildi.

Dışişleri Bakanı iken şahsi e-mailini devletin diplomatik işleri için kullandığı ortaya çıkan Clinton, bu konuda soruşturma geçirdi.

Trump’ın Kasım 2016’daki seçimi kazanmasından kısa bir süre sonra ise Rusya’nın Trump lehine ABD seçimlerine karıştığı iddiası gündeme geldi.

Bir süre sonra bu iddialar soruşturmaya dönüşürken, Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli general Michael Flynn, Rusya ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Savcı Robert Mueller tarafından yönetilen soruşturmada, Rusya’nın seçime karışmaya teşebbüs ettiği ancak Trump’ın lehine bir etkide bulunduğunun tespit edilmediği ortaya çıktı.

Demokratlar ise Trump’ı Temsilciler Meclisinde, soruşturmayı engellemeye çalıştığı gerekçesiyle “görevi kötüye kullanma” ve “adaleti engelleme” suçlarından yargılamıştı. Yargılama sonucunda Trump suçlu bulunduysa da bu süreç Başkanı azletmeye evrilmemişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2020] 

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 23.25’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.