enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Aile hekimleri ve vatandaşın sorunlarından Sağlık Bakanlığı sorumludur!”

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Aile hekimleri ve vatandaşın sorunlarından Sağlık Bakanlığı sorumludur!”
11.01.2025
A+
A-

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit Mehmet Ali Paşa Saniye Şentürk Aile Sağlık Merkezi’nin önünde ve TBMM’de grevdeki hekimler için destek açıklamalarında bulundu. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Vatandaş hastalanmıyor diye doktorun maaşı kısıtlanacak!

Meslektaşlarının grevini desteklediğini belirten Gergerlioğlu, “Aile hekimleri 6-10 Ocak arasında aile sağlık merkezlerini kapattılar. Protesto ettiler iktidar uygulamalarını. Çünkü hastaya baksalar bir dert, ilaç yazsalar bir dert, hastaya bakmasalar bir dert. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.” ifadelerini kullandı.

Yeni bir yönetmelik ile aile hekimlerinin yetkilerinin kısıtlandığını söyleyen Gergerlioğlu,  aile hekimlerinin de vatandaşın da bu duruma tepkili olduğunu ifade etti. Aile Sağlık Merkezi önünde vatandaşlarla konuşan Gergerlioğlu,  “Mide ilacı bile yazdıramıyoruz yeni uygulama sonrası. Böyle iş mi olur.” diyorlar. Hem vatandaş bundan mutsuz, huzursuz hem de aile hekimleri bu durumdan rahatsızlar. Çünkü hastalar doktora gitmiyor diye ve doktorlar ilaç yazdıkları için aldıkları ücret kısıtlanacak.” şeklinde konuştu.

NACI4801.jpg

Sağlık Bakanlığı hekimlerin sorunlarına çözüm bulmalı!

Aile hekimlerinin statülerinin daraltılması ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Gergerlioğlu, iktidarın bu konuya bir çözüm bulamadığını söyledi.

Mecliste aile hekimlerinin sıkıntısını sürekli gündeme getirdiğini hatırlatan Gergerlioğlu, “Vatandaşlar Aile Sağlığı Merkezine geliyor fakat burası kapalı. Aile hekimi de haksız değil çünkü sorunlara çözüm bulunmuyor. Bundan dolayı bir sıkıntı yaşanıyor.” dedi.

Gergerlioğlu, aile hekimlerinin sağlık merkezinin kapısına astığı mesajları okuyarak kamuoyuna duyurdu. Aile hekimleri astıkları afişlerle; “Beraber kazanacağız, Eziyet yönetmeliğini kabul etmiyoruz,  Bize 3 maymunu oynayan Sağlık Bakanlığı’na sesimizi duyurmaya anlatmaya göstermeye devam edeceğiz 6-10 Ocak’ta kapalıyız.” şeklinde mesajlar veriyor.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na seslenen Gergerlioğlu, “Aile Sağlığı Merkezi’nin önündeyiz. Vatandaşlar geliyor, geri gidiyorlar. Kurum kapalı. Burada sorumlu olan Sayın Bakan Kemal Memişoğlu’dur. Aile Sağlığı Merkezi’nde hekimler size uyarı yaptı daha önce fakat dinlemediniz. Sonuçta durum bu halde.” ifadelerini kullandı.

Aile hekimleri grevde mi, sağlık ocakları açık mı 9 Ocak Perşembe? ASM  çalışanları pazartesi greve girmişti! | Türkiye Gazetesi

Aile sağlık merkezi kapalı olunca çocukların oyun alanı olmuş!

Aile Sağlık Merkezlerinin kapanmasının bir tek çocuklara yaradığını belirten Gergerlioğlu, “Çocuklara gün doğmuş. Aile sağlık merkezi kapanınca bahçesi boş kalmış onlarda rahat oyun oynayabiliyorlar. Sağlık Bakanlığı bunu başarmış.  Kocaeli’de ve Türkiye’nin dört bir tarafında sağlık hizmeti yürümüyor. Vatandaş mağdur, aile hekimleri mağdur ve konuya çözüm bulması gereken Sağlık Bakanlığı halen sessiz ve çözüm bulmuyor” şeklinde konuştu.

Doktorlar hastaya “Şimdi git mesai bittikten sonra gel” mi desin?

TBMM Genel Kuruldaki konuşmasında da aile hekimlerinin sorunlarına yönelik konuşan Gergerlioğlu, “Kocaeli’de aile sağlık merkezi önünde vatandaşlarla konuştum. -Hekimlere haksızlık yapılıyorsa dirensinler, grev yapsınlar. Biz halk olarak mağduruz ama doktorların yanındayız.- diyorlardı. Bütün bunlarla ilgili sorunları gidermek için aklınca bir yasa teklifi getirmiş ve çözüm bulmaya çalışıyor. Aile hekimlerinin maaşını azaltıp getirdiği yeni yönetmelikle birtakım etik olmayan teklifler sunan iktidar, aile hekimlerine bu yasa teklifiyle âdeta bir rüşvet teklifi sunuyor. “Seni mağdur ettim, getirdiğim yönetmelikle zor durumdasın biliyorum ama size GETAT uygulaması getireyim ve mesai dışı birtakım uygulamalardan para kazan, sus.” diyor. Fakat bir kamu kurumunda, resmî kurumda “Vatandaş, sana şimdi bir muayene yapamıyorum, mesai sonrası gel, farklı bir muayene yapacağım.” demek doğru bir iş mi? Bu kabul edilecek bir durum değil” ifadelerini kullandı.

Aile hekimlerinin susmadığını söyleyen Gergerlioğlu,  aile hekimlerinin bu yasa teklifinden bilgileri olduğunu fakat greve devam ettiklerini söyledi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.