enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Deltacron varyantı” laboratuvar hatası mı?

“Deltacron varyantı” laboratuvar hatası mı?
12.01.2022
A+
A-

İSVİÇRE – TÜHA HABER / Güney Kıbrıs’ta ortaya çıktığı iddia edilen Deltacron, bilim dünyasında kabul görmedi. Bilim insanları, sözde varyantın laboratuvardaki analiz sürecinde oluşan kontaminasyondan ibaret olduğunu düşünüyor.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin  haberine göre, Güney Kıbrıs’ta koronavirüsün Delta ve Omicron varyantlarının karışımı Deltacron adında yeni bir varyantın ortaya çıktığı yönündeki haberler bilim dünyasında kabul görmedi.

İsviçre Basel Üniversitesi Biyoloji Merkezinden Prof. Dr. Richard Neher, söz konusu bulgunun analiz sürecindeki kontaminasyondan (yabancı madde etkisiyle saflığını kaybetme) kaynaklandığını düşündüklerini belirterek “Bu genomlar büyük ihtimalle yapay” dedi.

Virüs varyantlarıyla ilgili önde gelen uzmanlardan olan Neher, söz konusu örnekte “Delta genom dizilimleriyle bağlantılı olarak gözlemlenen Omicron mutasyonlarının tümünün tek bir DNA dizisi ile ilgili olduğunu ve kontaminasyona çok açık olduğunu” kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü’nden Maria van Kerkhove de Twitter’dan yaptığı paylaşımda, deltacron ya da griple koronavirüs karışımı olduğu söylenen flurona, flurone gibi terimlerin virüs ve varyant kombinasyonlarıymış izlenimi yarattığını, ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek bu sözcüklerin kullanılmamasını istedi. DSÖ yetkilisi, “Deltacron’un muhtemelen dizileme sırasında oluşan bir kontaminasyon olduğunu” kaydetti.

Güney Kıbrıs’tan yayın yapan Sigma TV’de Kıbrıs Üniversitesinden Leontios Kostrikis ile yapılan bir röportaja dayandırılan haberlerde, Omicron ve Delta karışımı Deltacron varyantından 25 vakaya rastlandığı belirtilmişti.

Basel Üniversitesinden Prof. Dr. Richard Neher, rekombinasyonlar (genetik çeşitlenme) kaydedilebileceğini, ancak henüz bu tür varyantların büyük patlamalar şeklinde görülmediğini belirterek “Kıbrıs’taki genomların rekombinasyon olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Yunanistan Koronavirüs Kriz Masasından salgın hastalıklar uzmanı Gikas Magiorkinis de Kıbrıs Üniversitesinden Kostrikis’in çıkarımlarının yanlış olduğunu belirterek “İlk analizler, laboratuvardaki bir teknik hatadan kaynaklandığını gösteriyor” dedi.

EK Kaynaklar *dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.