enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:26 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:40 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
07:00 Türkiye’de Tarım ve Teknoloji Teknofest’te Buluştu..
00:03 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak.
16:28 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
13:28 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
07:56 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
07:46 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
07:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
07:37 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
07:34 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
07:31 Kosova’dan Mektup Var!
07:28 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Datça’daki koylarda çadır işgaline tepki

Datça’daki koylarda çadır işgaline tepki
06.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Muğla’nın Datça ilçesinde, eşsiz güzellikteki koylar çadırların işgaline uğradı. Yasak olmasına rağmen sahilin kıyısına kurulan çadırlar, denize girip çıkmakta zorlanan tatilcilerin tepkisine neden oldu.

TRT Haber‘de yer alan DHA’nın haberine göre, Kurban Bayramı tatili ile birlikte tatilcilerin akın ettiği Datça’da, konaklamanın yasak olmasına rağmen koylar, adeta çadır kentlere dönüştü.

Datça Yarımadası’nın güneyinde Akdeniz kıyısındaki Ovabükü, Kurubük ve Akvaryum gibi koylarda yer alan ve görüntü kirliliğine neden olan irili ufaklı çadırlara, denize girip çıkmakta zorlanan diğer tatilciler de tepki gösterdi.

Koylardaki çadırların sayısı özellikle akşam saatlerinde el ayak çekilmesi ile birlikte büyük artış gösterirken, yangın riskinin olduğu bölgede, çadırların yanında yakılan mangal ateşlerinin izleri görülüyor.

“Gördüğümüz manzara bizi üzdü”

İstanbul’dan tatil için Datça’ya gelen finans uzmanı Cüneyt Yıldırım, “Buraya ailecek koyları gezmek amacıyla 11 saatlik yoldan geldik. Ama Kurubük koyuna geldiğimizde gördük ki, her yer çadırların işgali altında. Koyda inanılmaz bir düzensizlik var. Buraya bir düzen getirilmesi gerekiyor. Şemsiye olsa yine bir nebze iyi, ancak çadır en az 5-6 kişinin yerini kaplıyor. İnsanlara oturacak yer kalmıyor. Gördüğümüz manzara açıkçası bizi üzdü. Diğer koylarda ne yazık ki benzer durumda. Bir dahaki yıl tercih eder miyiz bilmiyorum” dedi.

“Herkes çadırını kamp alanlarında kursun”

Bursa’dan tatil için Datça’ya gelen fabrika işçisi Murat Demirci ise Kurubük Koyu’nda çadır işgalini görünce şaşkına döndüklerini belirterek, “Biz de Datça’nın Karaköy Mahallesi’nde kampta çadır kuran bir aileyiz. Burası çadır alanı olmadığı halde bazı kişiler burada çadır kurmuş. Vatandaşın yerini işgal ediyorlar. Arkadaşlara tavsiyem, kamp alanlarında çadır kurmalarıdır. Bu koylar ise günlük sadece plaj olarak kullanılmalıdır” diye konuştu.

 

 

 

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.