enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Datça yangını: 2400 kişi tahliye edildi, söndürme çalışmaları sürüyor

Datça yangını: 2400 kişi tahliye edildi, söndürme çalışmaları sürüyor
14.07.2022
A+
A-

15 Temmuz

MUĞLA – TÜHA HABER / Muğla’nın Datça ilçesinde dün çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangının elektrik trafosundan çıkmış olabileceğini, 2400 kişinin tahliye edildiğini söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ana kadar 19 kişinin yangından etkilendiğini açıkladı.

Datça’daki yangını, Mesudiye Mahallesi’nin Kocadağ mevkisinde ormanlık alanda çıktı. Yangın rüzgar nedeniyle kısa sürede yayıldı. Alevlerin kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanıyor.

Yangının yerleşim birimlerine ilerlememesi için çok sayıda orman işçisi, arazöz ve iş makineleriyle tedbir alındı ancak alevler bazı yazlık evlere kadar ulaştı. Bazı evler hasar gördü, çok sayıda ev tahliye edildi.

Datça-Mesudiye karayolu yangın nedeniyle geçici süre ulaşıma kapatıldı.

Resim

Belediyelerin itfaiye ekipleri ve askerler de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Datça yangını

Bakan Kirişci: Rüzgar lokasyon olarak sürekli farklılık arz ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Datça’daki orman yangınında rüzgarın lokasyon olarak sürekli farklılık arz ettiğini söyledi.

Kirişci, “İşimizi biraz zorlaştıran, şiddeti ve yönü kestirilemeyen, meteorolojinin verilerine ve paylaşımlarına göre de sahada farklılık arz eden böyle bir rüzgâr etkisi var” dedi.

Datça'da orman yangını sürüyor: Çıkış nedeni belli oldu

Bakan Koca: 19 kişi etkilendi, 9 kişinin tedavisi sürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Datça’da süren orman yangını hakkında son bilgileri, Twitter hesabından açıkladı.

“Muğla Datça’daki orman yangını maalesef devam ediyor. Şu ana kadar olaydan 19 kişi etkilendi. 9 kişinin tedavisi halen sürüyor, 9 kişi taburcu edildi, 1 kişi ise tedaviye ihtiyaç duymadı. 84 sağlık personelimiz; 18 ambulans, 9 UMKE Timi ve 1 Mobil Komuta Aracıyla görev başında.”

Grafik

Tatilciler tahliye edildi

Datça’da alevlerin Hayıtbükü ve Kabaklarlı Plajı’na kadar ilerlemesi üzerine jandarma bölgede tahliye kararı aldı.

Jandarma, Hayıtbükü ve Kabaklarlı çevresindeki konaklama tesisi ve evlerde kalan tatilcilerden bölgeyi boşaltmalarını istedi.

Bunun üzerine yanlarına özel ve değerli eşyalarını alan tatilciler, kendi araçlarıyla bölgeden ayrılmaya başladı.

Bölgeyi terk eden yaklaşık 2 bin kişi Palamutbükü’ne yönlendirildi.

Datça Kaymakamı Mesut Çoban, tatilcilerin bölgeden ayrılmaya başladığını belirterek, “İşletme sahipleri ise kendi istekleriyle kalmayı tercih etti” dedi.

İzmir-Çeşme Otoyolu trafiğe kapatıldı

Öte yandan, Muğla’nın Datça ilçesinin yanı sıra İzmir Çeşme ve Manisa’nın Demirci ilçelerinde de orman yangınları çıktı.

Çeşme’de makilikte başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle Zeytineli mevkiine ve İzmir-Çeşme otoyolunun bir bölümüne de sıçradı. Otoyol trafiğe kapatıldı, yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

Çeşme

İzmir-Çeşme otoyolu

Manisa’nın Demirci ilçesinde çıkan yangında ise 2 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

Jandarmai söndürülen yangınla ilgili soruşturma başlattı.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.