enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:10 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
00:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Damlaya damlaya göl olur!

Damlaya damlaya göl olur!
17.03.2025
A+
A-

Lider Kocaelispor Fatih Karagümrük karşısında sezonun en kritik maçlarından birine çıkarak yine alıştığımız ve abonesi olduğumuz bir puanı alarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Şimdi son beş haftaya baktığımız zaman, beş beraberlik aldık. Oynanan futbolu eleştirenler olacaktır, sahadaki dizilişi, değerlendirilemeyen pozisyonlar, sakatlıklar v.s. Tüm bunlar sporun ve futbolun içinde olan genel konulardır. Yine aynı cümle olacak ama farkındaysanız, ligin sonuna yaklaştığımız her hafta bir öncekinden daha da zor olmaya başladı. Bunu daha önceki yazılarımda da ifade etmiştim.
Fatih Karagümrük - Kocaelispor: 1-1
Şapkadan tavşan çıkartmayı kimse beklemesin. Kocaelispor’un şuan yaptığı yerini koruyup kollamaktır. Rakibi zayıf bulursan yenersin, güçlü bulursan ne alırsak kâr dersin. Durum şuan budur.
Karagümrük maçının zor geçeceği belliydi. Bakmayın siz hafta içi İsmet hocanın “yenmek için sahaya çıkacağız” beyanatına. Adam ne desin; bir puan için mi sahaya çıkacağız diyecek…maçın başında yüklendik, Oğulcan ve Marcao ile pozisyonlar bulduk ama golü bulamadık. Sonrasında rakip daha çok topa sahip oldu. Özellikle kanat organizasyonları çok etkiliydi.
Lider Kocaelispor, Fatih Karagümrük'e takıldı
İkinci yarının hemen başında Karagümrük kalecisinin hatasını iyi değerlendiren Barış golü atınca, ev sahibi daha da fazla yüklenmeye başladı. Bu arada Barış Alıcı’nın son haftalardaki perfonmansı gerçekten çok iyi. İnşallah sakatlığından da önemli birşey çıkmaz ve bu seviyede takıma katkı vermeye devam eder.
Karagümrük’ün yabancı futbolcuları oldukça etkililer, özellikle orta sahada iyi top yaptılar, kanatlardan baskı yaptılar. Kocaelispor 1-0 öne geçtikten sonra ciddi baskı yedi, defansı ve orta sahayı diri tutmaya çalıştı. Ev sahibi Karagümrük penaltı ile beraberlik golünü bulunca daha da baskı kurmaya çalıştı ama sonuca gidemedi.
Sonrasında iki kırmızı kart Karagümrük cephesinin direncini kırdı, onlarda tıpkı Kocaelispor gibi beraberliğe razı olan bir oyun anlayışına döndüler. Neticede dokuz kişi kalan bir takım, bir puanı kurtarmaya bakar, onlarda öyle yaptı.
Solwie Energy Fatih Karagümrük - Kocaelispor: 1-1 (Maç sonucu-yazılı özet)
Kocaelispor cephesinden bakacak olursak, sıralı sistem 1 puanlar kötü gibi gözükse de, ligin sonuna yaklaşılan her haftada kayıp vermeden yol yürümek ve hedefe ulaşmak demektir. Yani tabiri caizse; “damlaya damlaya göl olur ” misali bardağa dolu tarafından bakmak isabetli olur diye düşünüyorum.
Neticede rakibini yenemesen de yenilmiyorsun, puan tablosunda da yanına yaklaştırmıyorsun. Bu da güzel bir kazanımdır. Bu maçta üç sakat verdik; Rivas, Caner ve Barış. İnşallah ciddi bir durumları çıkmaz. Cihat gördüğü sarı kartla Sakaryaspor maçında yerini alamayacak. Mendes’in durumu belirsizliğini koruyor.
Son haftalarda performansı düşen Oğulcan’da milli arada kendini toparlar diye umut ediyoruz.
Şimdi milli ara dolayısıyla önümüzdeki hafta maçlar oynanmayacak. İki haftalık aranın ardından bayramın ikinci gününün akşamı Marmara derbisi ile yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Malumunuz Sakaryaspor’la oynanan maçlar her zaman Kocaelispor açısından özel bir durum arz ediyor.
İsmet hoca takımı en güzel şekilde Sakaryaspor maçına hazırlayacaktır, hatta bu maçın önemini de yabancı futbolcularımıza anlatacaktır diye düşünüyorum.
Beş haftalık beraberlik serisi umarız Sakaryaspor maçı ile son bulur. Taraftarımız ve camiamız çifte bayram yaparak komşuyu eli boş göndermenin arzusu ile aylar sonra üç puanla tanışırız diyor hepinize saygılarımı sunuyorum.
MUSTAFA SALMAN - Flaş Kocaeli Gazetesi
Gazeteci* Mustafa SALMAN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.