enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:16 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
22:02 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
20:28 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
03.10.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 2 Ekim 2023 tarihli Dezerformasyon Bülteni yayımlandı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Sağlık Bakanlığı önce kısmi, sonra genel kapanma için hazırlık yapıyor.” iddiası yalanlandı.

Kovid-19’un Eris varyantı ile ilgili haberlerin ardından ortaya atılan “kapanma” iddialarının tamamen asılsız olduğu belirtilen bültende, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Eris varyantının hasta etme gücünün düşük, tıpkı Omicron’daki gibi bulaşın kolay olduğu ve sonuç olarak hafif bir gribe benzediğini açıkladığı hatırlatıldı.

Ayrıca Koca’nın, “Kısıtlama ve kapanma gibi kelimeler sözlüğümüzden çıktı. Grip vakalarına karşı kısıtlama veya kapanmayı ne kadar düşünebilirsek Eris için de o kadar düşünebiliriz.” ifadelerine yer verildi.

Bültende, sosyal medyada paylaşılan ve basın yayın organlarında habere konu olan “İŞKUR, Suriyeliler’i işe almaları için şirketlere baskı yapıyor.” iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) en önemli hizmetleri arasında işe yerleştirmeye aracılık hizmetlerinin yer aldığı, bu kapsamda 2022 yılında 1,4 milyon vatandaşın kurum vasıtasıyla işe yerleştiği belirtilen bültende, İŞKUR tarafından herhangi bir işverene ya da iş yerine belirli bir topluluk temelli yönlendirme veya baskı yapılmasının söz konusu olmadığı vurgulandı.

Öte yandan, Resmî Gazete’de yayımlanan “Tarım ve Orman Bakanlığının Okul Gıdası Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği” ile ilgili “Öğrencilere ‘ücretsiz bir öğün yemek vaadi’ 2026’ya ertelendi” şeklindeki iddiaların doğru olmadığı kaydedilen bültende, şunlar kaydedildi:

“Okul Gıdası Hakkında Tebliğ’in amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren; kantin, kafeterya, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde doğrudan öğrenciye satışa ve tüketime sunulacak olan hazır ambalajlı gıdaların okul gıdası onay şartlarını ve bu gıdalarda kullanılacak okul gıdası logosuna ilişkin hususları belirlemektir. Yapılan değişiklik, Tebliğin 1’inci maddesinde yer alan hususlarla ilgili olup ücretsiz yemek ile bir ilgisi bulunmamaktadır.”

Advertisement“Karabağ’a giren Azerbaycan askerleri yaşlı Ermeni kadınla alay etti” iddiası

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Karabağ’a giren Azerbaycan askerleri yaşlı Ermeni bir kadınla alay etti” iddiasının doğru olmadığı belirtilen bültende, bahse konu görüntülerin kırpılarak “Ermeni kadınla alay edildiği” algısı oluşturulmaya çalışıldığının tespit edildiği, görüntülerin tamamı incelendiğinde, Azerbaycan polisinin yaşlı kadına bir bardakta su uzattığı, asker üniformalı kişinin ise yaşlı kadının suyu daha kolay içebilmesi için bardaktaki suyun az bir miktarını yere döktüğü görüldü, görüntülerin devamında Azerbaycan polisinin bardakta suyu elleriyle yaşlı kadına içirdiği anlatıldı.

“Ziraat Bankası KOBİ’lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor.” iddiası

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Ziraat Bankası KOBİ’lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor.” başlıklı haberlerin dezenformasyon içerdiği vurgulanan bültende, iddiaya ilişkin şunlar kaydedildi:

“Türkiye Kayıtlı İstihdam Projesi, Almanya Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından sığınmacıların özellikle ekonomik, eğitim ve sosyal alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluşturulan fon ile finanse edilmektedir. Uluslararası fondan yararlanmak isteyen Türk iş yerlerinin, mevcutta Geçici Koruma Statüsü’nde bulunan çalışanlara ilave Türk vatandaşı istihdam etmesi gerekmektedir. Söz konusu destekler için Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’nden herhangi bir harcama yapılmadığı gibi bu uluslararası fon Türk vatandaşlarının istihdamını artıracak şekilde kullanılmaktadır. Anılan fonların kullandırımı, KOSGEB ile protokol yapan kamu ve özel bankaların aracılığı ile yapılmaktadır.”

“Millî Eğitim Bakanı Tekin sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu.” iddiası

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu.” iddiasının doğru olmadığı kaydedilerek Tekin’in kişisel sosyal medya hesabı veya Bakanlığın resmî sosyal medya hesaplarında herhangi bir istifa açıklamasının bulunmadığı, Tekin’in göreve geldiği günden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ve iddiaya konu sosyal medya paylaşımının montaj olduğu bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.