enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani’yi kabul edecek…
23:03 Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raporuna tepki…
22:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile telefonda görüştü…
17:31 Türkiye’nin denizlerdeki hakimiyet kararlılığını ortaya koyan DENİZKURDU-II/2025 Tatbikatı start aldı.
17:10 CHP’li milletvekilleri ile genel başkan yardımcılarını taşıyan otobüsün şoförüne istenen ceza açıklandı…
16:22 İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un 87 yaşında amcası Nurettin Altun hayatını kaybetti.
14:33 Azerbaycan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için önemli bir adım daha…
09:46 Yeni bir araştırma, sıcak bölgelerde yaygın olan ölümcül mantar hastalığının küresel ısınmayla yayılabileceğini ortaya koydu…
09:12 Mart ayında Suriye’deki Alevi azınlığa yönelik infazlarla ilgili bir şüpheli, hükümet güçlerini suçladı…
09:11 Ana muhalefet partisi CHP, erken seçimi zorlamak için nasıl bir strateji izleyecek?…
08:52 Uluslararası Aile Forumu düzenlenecek…
08:42 Almanya’da başbakan seçilen Friedrich Merz kimdir?…
08:09 Avrupa Parlamentosu’ndan Türklere Schengen vizesi için ‘kapasite artırma’ çağrısı…
08:07 Türk Rivierası olarak bilinen Akdeniz kıyısındaki Antalya, D8 Yılın Turizm Şehri Ödülü’ne layık görüldü…
07:28 Bakan Uraloğlu, “23 yılda 740 kilometrelik 430 yeni tünel inşa edildi”…
22:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi ziyaret etti…
22:33 Dışişleri’nden İsrail’e tepki: Yayılmacı ve tahripkar anlayışın tezahürü…
19:06 Almanya’da Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) lideri Friedrich Merz, ikinci oylamada başbakan seçildi…
13:43 Türkiye’nin tanınmış rap sanatçılarından Lvbel C5, şarkılarında uyuşturucuya özendirme suçundan tutuklandı…
13:23 Adı Hollanda ile özdeşleşmiş İlhan KARAÇAY, ‘Siyasi cinayeti neden yazmadı’ğını açıklıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “2053 yılı perspektifiyle hazırlanan12. Kalkınma Planı Türkiye’nin 5 yıllık kalkınma hedeflerini ortaya koyuyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “2053 yılı perspektifiyle hazırlanan12. Kalkınma Planı Türkiye’nin 5 yıllık kalkınma hedeflerini ortaya koyuyor”
29.11.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında Beştepe’de toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu‘nda alanındaki son gelişmeler değerlendirildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi
[Fotograf: AA]

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde EKK toplantısı yapıldı.

Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin 5 yıllık kalkınma hedeflerini ortaya koyan, 2053 yılı perspektifiyle hazırlanan ve uzun vadeli kalkınma stratejisine yön verecek 12. Kalkınma Planı’nın kasımda yayımlandığı hatırlatıldı.

Plan kapsamında, Türkiye’nin dünya ticaretindeki ve küresel değer zincirindeki yerinin güçlendiği, reel sektöre yönelik hedefe odaklı ve kaliteli finansman imkanlarının sağlandığı, yeşil ve dijital dönüşümü odağına alan ve nitelikli beşeri sermayeyle azami istihdam oluşturan istikrarlı büyüme modelinin hedeflendiği açıklamada belirtildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi

Açıklamada, bu hedefler doğrultusunda toplanan EKK’nin gündemindeki konulara ilişkin şu değerlendirmelerde bulunuldu:

“12. Kalkınma Planı hedeflerine ulaşmak amacıyla önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek politika, tedbir ve faaliyetlere yönelik izleme ve değerlendirme süreci ele alınmıştır. Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanacak olan üç aylık izleme raporları EKK’da düzenli olarak değerlendirilecektir.

Son dönem ihracat görünümü ile dezenflasyon sürecinde yatırım, üretim ve ihracatı destekleyecek, ihracatçı firmalarımızın rekabet gücünü artıracak ve finansmana erişimini kolaylaştıracak tedbirler görüşülmüştür. Eximbank ve İhracatı Geliştirme (İGE) AŞ finansman destekleri başta olmak üzere bankacılık sistemimiz genelinde ihracat finansmanı imkanlarının artırılması yönünde değerlendirmeler yapılmıştır.

Eğitim-istihdam-üretim ilişkisini güçlendirmek ve iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli istihdamı sağlamak amacıyla mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar ve yeni yaklaşımlar değerlendirilmiştir. Mesleki eğitim ve iş gücü piyasasına ilişkin ilgili diğer paydaşların da yer aldığı daha kapsamlı bir çalışmanın yapılması yönünde görüş birliği oluşmuştur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.