enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Macron’a tepki: ‘Kifayetsiz muhteris’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Macron’a tepki: ‘Kifayetsiz muhteris’
18.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye neden Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de diye soruyorlar. Türkiye çekilirse Suriye’ye barış mı gelecek? Türkiye her şeyden vazgeçerse Fransa, başındaki kifayetsiz muhterisin yol açtığı savrulmalardan kurtulup sağduyulu bir siyasete mi yönelir?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda  “Türkiye neden Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de diye soruyorlar. Türkiye çekilirse Suriye’ye barış mı gelecek? Türkiye her şeyden vazgeçerse Fransa, başındaki kifayetsiz muhterisin yol açtığı savrulmalardan kurtulup sağduyulu bir siyasete mi yönelir?” diye konuştu.

Erdoğan, yürütülen dış politikanın yanlış olduğunu söyleyenler olması durumunda bunu gözden geçirmelerinin vacip olduğunu aktararak , “Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde aklı başında olup da bu sorulara evet cevabını verebilecek birini görmedim, duymadım, tanımıyorum” dedi.

Erdoğan konuya ilişkin şunları söyledi:

“Karşımızdaki zihniyetin çapsızlığını anlamak için terör örgütlerine, sınırlarımıza yönelik tacizlere, hava ve deniz hatlarına korumaya yönelik verilen tepkiye bakmak yeterlidir. Ne diyorlar? Türkiye niye Suriye’de, Libya’da, Doğuz Akdeniz’de, Afrika’da, Balkanlar’da, Kafkasya’da ve Orta Asya’da diyorlar? Bunca mücadeleyi niye veriyor diyorlar?

“Onların da haklı olabileceğini var sayarak soruları tersinden soralım. Türkiye bu mücadeleleri vermezse ne olacağına dair hep birlikte mantık yürütelim.

“Türkiye tamamen çekilirse Suriye bir anda barışa, huzura ve özgürlüğe mi kavuşur? Türkiye orada kurulan tezgahı görmezse ertesi gün Kuzey Irak tüm teröristlerden mi temizlenir? Türkiye yaşananlara sırtını dönerse Libya’da darbeciler köşelerine çekilip ülke yönetimini meşru idareye mi bırakır?

“Türkiye her şeyden vazgeçerse Fransa, başındaki kifayetsiz muhterisin yol açtığı savrulmalardan kurtulup sağduyulu bir siyasete mi yönelir?

“Mesela AB, Türkiye tüm haklarından feragat ederse uzunca bir zamandır ülkemize uyguladığı çifte standard terk edip bize verdiği sözleri tutmaya mı başlayacak?

“Bölgede hesabı olan ülkeler her şeyi kenara bırakıp çekip gidecekler mi?

“Bu soruların hepsine gerçekçi ve samimi bir ‘evet’ cevabı verilirse izlediğimiz politikayı gözden geçirmek de üzerimize vacip haline gelir.

“Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde aklı başında olup da evet cevabını verebilecek birini görmedim, duymadım, tanımıyorum”

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.