enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:06 Zor görünüyordu ama kolay oldu!
10:34 KGK acıyla sarsıldı. Hatay Temsilcisi  Seyfittinoğlu hayatını kaybetti.
08:38 Özgürlüklerine kavuşan Filistinliler, cezaevi tişörtlerini ateşe vererek özgür hayatlarına başladılar
08:23 Moskova Şara hükümetine neden para gönderdi?
08:06 CHP’de cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde perde arkasındaki bilek güreşlerinin ve algı operasyonlarının sonu gelmiyor
07:56 Irak, Suriye’nin istikrarını desteklemeye ‘kararlı’
07:41 Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) uzantısı Knews’den, küstahça Türkiye Pakistan iş birliğine saldırdı
07:29 Mehmet Keskin’den, Mahkeme Mahkumiyeti ve Yayınlarara cevap var!
07:26 Avrupa’da Trump paniğinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Paris’te ev sahipliğinde bugün Avrupalı liderler zirvesi başlıyor
07:24 Peynir Alırken Bu 5 Markadan Uzak Durun!
07:05 Suriye’nin Geçiş Hükümetinin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, İdlib, ve Halep’in ardından Afrin’i ziyaret etti
06:54 Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği CHP kurultayının iptali için dava açan delegenin şikayet dilekçesini Sabah gazetesi yayımladı
06:51 Yorum: “Paşinyan’dan Barış sürecine Tek Taraflı Bakış”
00:16 Fahrettin Altun’dan The Economist’e tepki
20:45 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e tepki
20:28 MHP Genel Başkanı Bahçeli: TÜSİAD’ın vesayetçi sancıları nüksetti
19:29 Fotoğraf Krizinin Perde Arkası
10:29 BM’de ‘Türkiye’ düzeltmesi: ‘Turkey değil Türkiye’
09:42 Hazır Giyim Sektörü, Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimine başladı
08:50 Kocaeli’de İlk beşe giren ihracatın en fazla yapıldığı sektör belli oldu!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan D-8 Zirvesi’nde diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan D-8 Zirvesi’nde diplomasi trafiği
20.12.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, D-8 Zirvesi kapsamında gittiği Kahire’de Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Cuımhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ikili görüşmede bulundu.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Pakistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Fotoğraf: AA
[Fotoğraf: AA]

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, huzur ve güvenliğini tehdit eden terör eylemlerine karşı Pakistan’ın yanında olduğunu, Pakistan ekonomisindeki toparlanmayı memnuniyetle karşıladıklarını, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik iş birliğini artırmak için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’deki tarihi dönüşüm sürecinde Suriye halkının yanında durmaya devam edeceğini de belirtti.

Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan D-8 Zirvesi'nde diplomasi trafiği

Görüşmede, Türkiye ile Mısır ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin, tarihi ve kültürel bağları bulunan Mısır ile savunma sanayi, enerji, ulaştırma ve kalkınma başta olmak üzere birçok alanda işbirliğini geliştirmeye, 15 milyar dolar karşılıklı ticaret hacmi hedefine ulaşmak için gayret göstermeye devam edeceğini belirtti.

Suriye halkının 13 yıldır büyük bedeller ödediğini ifade eden Erdoğan, Suriyelilerin kendi geleceklerine karar vereceğini, Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün önemli olduğunu, Suriye’nin yeniden imarı ve iç uzlaşısının sağlanması için Türkiye’nin desteğinin süreceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Gazze’de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkesin bir an önce sağlanmasının gerektiğini, insani yardımların bölgeye kesintisiz ulaştırılması için Türkiye ile Mısır arasındaki dayanışmanın artarak devamının fayda sağlayacağını kaydetti.

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidalı Mesud Pezeşkiyan ile de bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye ile İran ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Fotoğraf: AA
[Fotoğraf: AA]

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile İran ilişkilerinin bölge istikrarının temelini oluşturduğunu, iki ülkenin 30 milyar dolar karşılıklı ticaret hacmi hedefine ulaşmak için fırsatları olduğunu, ilişkileri geliştirerek bunun gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin istikrarın ve güvenin hakim olduğu, terörün kökünün kazındığı, sığınmacıların gönüllü ve onurlu bir biçimde ülkelerine döndüğü bir Suriye’yi görmek istediğini, Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve birliğinin korunmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin istikrara kavuşmasının tüm bölgenin istikrar ve güvenliğine hizmet edeceğini, Suriye’nin bir an önce ayağa kalkmasının tüm bölgesel ve uluslararası aktörlerin katkısıyla gerçekleşebileceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.