enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:00 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:32 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
10:34 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:19 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:36 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor…
09:10 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
00:18 Bursa Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor…
00:10 Bakan Fidan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan YAŞ kararlarını onayladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan YAŞ kararlarını onayladı
24.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında icra edilen 2020 yılı Yüksek Askeri Şura olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan, bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile karara bağlandı.

Buna göre, 30 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere, 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

Ayrıca, 35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 294 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatılırken, 30 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla emekliye sevk edildi. Halen 226 olan general ve amiral sayısı ise 30 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla 247 olacak.

YAŞ kararlarında göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığından Korgeneral Metin Gürek Orgeneralliğe, Tümgeneral Veli Tarakçı Korgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Koramiral Ercüment Tatlıoğlu Oramiralliğe, Tümamiral Aydın Şirin Koramiralliğe terfi ettirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığından Tuğgeneraller Tevfik Algan, Halil Soysal, İdris Öztekin, Davut Ala ve Sıtkı Varlı Tümgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Tuğamiraller Ayhan Gedik ve Mustafa Kaya Tümamiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığından Tuğgeneraller Yaşar Kadıoğlu ve Hüseyin Duman Tümgeneralliğe terfi ettirildi.

Temel ve Aksakallı emekli edildi

YAŞ kararları kapsamında, Orgeneral Metin Temel ile 2. Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.