enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatanı önce dil sonra ordu bekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatanı önce dil sonra ordu bekler
17.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / “Bizim Yunus” Yılı Açılış Töreni’nde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı dil kadar Türkçe’ye önem verilmediğini işaret ederek, “Vatanı önce dil sonra ordu bekler, bunun için Türkçe’mize çok sıkı sahip çıkmalıyız” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Bizim Yunus” Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Yunus Emre’yi rahmet ve minnetle yad ediyorum. 2021 senesi, tarihimiz ve kültürümüz açısından birçok önemli yıl dönümünü barındırıyor.

2021 yılını İstiklal Marşı, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli Yılı ilan ettik.

Asırlardır dilden dile aktarılan şiirleriyle Yunus Emre dergahlardan birinde yetişmiş, aşık Yunus olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatanı önce dil sonra ordu bekler

Yunus Emre bir köprüdür. Anadolu’daki 700 yıllık varlığımızı temsil eden bir gönül evidir. Bütün kinlerin, nefretlerin dışında “sevelim, sevilelim” diye bir gönüldür.

Yunus Emre işte böyle bir temsiliyet sahibidir. Türkçemizin de mimarıdır. O, Türkçe’nin aşk ve mana dili olmasını sağlamıştır.

“Vatanı önce dil sonra ordu bekler”

Afrika’da sömürgecilerin işgal ettiği yerde insanların inançlarıyla birlikte dillerini de hedef aldığını görüyoruz. Vatanı önce dil sonra ordu bekler.

Türkçemizi dünya dili haline getirmeliyiz. Türkçemiz dünyada en çok konuşulan 5’nci büyük dildir.

Bugün dilimizde bir çoraklaşma sürecini yaşıyoruz. Yabancı dile verilen önem Türkçemizi zayıflatıyor. Özellikle sosyal medya dili gençlerimiz arasında geçerli bir dil haline dönüşüyor. Tabelalarda ve yazışmalarda şahit olduğumuz yabancı dil hastalığı geleceğimizi tehdit eder hale gelmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatanı önce dil sonra ordu bekler

Dilimizi kısırlaştıran bu dile ‘dur’ demek mecburiyetindeyiz. Dil, iletişim aracı olmanın yanında en büyük zenginliktir.

Gençlerimize kelimeleri, kavramların kıymetini en iyi şekilde anlatmalıyız. Kendi ana dilini en doğru ve güzel konuşamayan toplum başkalarına katkı sağlayamaz.

Geleceğimize yapacağımız en büyük yatırımlardan biri güzel Türkçemizi korumak, geliştirmek, zengileştirmek olacak. Bu konuda herkese önemli görevler düşüyor. Yunus Emre, “Dil hikmetin yoludur” diyor.

(Dünya Dili Türkçe Seferberliği) 224 etkinliği, 2021 içerisinde 18 ayrı bakanlık, kurum, STK marifetiyle hayata geçireceğiz.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.