enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz ekonomisinin güçlenmesi ve istihdamın artırılması için mesleki eğitime özel önem veriyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz ekonomisinin güçlenmesi ve istihdamın artırılması için mesleki eğitime özel önem veriyoruz”
11.01.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan, Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada, “Milletimizin, küresel ölçekte iddia ve imkân sahibi bir konuma gelmesinin yolu eğitimden geçiyor. Bu anlayışla ülkemiz ekonomisinin güçlenmesi ve istihdamın artırılması için mesleki eğitime özel önem veriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, Türk ekonomisi, sanayisi ve eğitim sistemi adına çığır açan bir projeyi daha gerçeğe dönüştürmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Millî Eğitim Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın iş birliğinde gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgelerinde Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi, ülkemizin temel ihtiyaçlarından birini daha gideriyor” değerlendirmesinde bulundu.

“HAZIRLADIĞIMIZ TÜM BÜTÇELERDE ASLAN PAYINI DAİMA EĞİTİME AYIRDIK”

Türkiye’de üretimin ve istihdamın lokomotifleri hâline gelen organize sanayi bölgelerinin, bu projeyle, eğitim alanında sorumluluk üstlendiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teori ile pratiği başarıyla buluşturan, eğitimde kamu-özel dayanışmasını güçlendiren bu güzel projenin; ülkemiz, milletimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum” temennisinde bulundu.

Hazırladıkları tüm bütçelerde aslan payını daima eğitime ayırdıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Hazırladığımız tüm bütçelerde aslan payını daima eğitim öğretime ayırdık. Mesela 2002 yılında eğitime bütçeden 7,5 milyar lira ayrılmışken, 2022 yılında bu rakam, yükseköğretim dâhil, 274 milyar 384 milyon liraya çıktı. Derslik sayımızı 343 binden 606 bin seviyesine çıkartarak, ülkemizin dört bir yanını modern eğitim kurumlarıyla donattık. Bugüne kadar yaptığımız 714 bin 429 atamayla, okullarımızın öğretmen eksiğini giderdik. İnşallah bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz.”

“KALİTELİ EĞİTİM AYDINLIK YARINLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

“Eğitim öğretim, özellikle de kaliteli eğitim, aydınlık yarınlarımızın teminatıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin gençleri her alanda en iyisine, en güzeline layıktır. Milletimizin, küresel ölçekte iddia ve imkân sahibi bir konuma gelmesinin yolu eğitimden geçiyor. Bu anlayışla ülkemiz ekonomisinin güçlenmesi ve istihdamın artırılması için mesleki eğitime özel önem veriyoruz” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.