enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan PBS muhabirinin haddini bildirdi: Sizi neden bu kadar ilgilendiriyor saygı duyacaksın

Cumhurbaşkanı Erdoğan PBS muhabirinin haddini bildirdi: Sizi neden bu kadar ilgilendiriyor saygı duyacaksın
20.09.2023
A+
A-

* Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PBS kanalının konuğu oldu.

* Erdoğan, Terör tutuklusu Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş üzerinden provokasyon yapmaya çalışan PBS sunucusu Amna Nawaz’a çok sert tepki gösterdi.

* Erdoğan, “Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir” ifadelerini kullandı.

* Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözünü kesmeye çalışan muhabire, “Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

TÜHA Haber’in  Yeni Şafak’tan aktardığı AA kaynaklı haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, Amerikan PBS kanalının konuğu olarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor?”

Türkiye’de Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi “üst düzey tutuklamalar” bulunduğu savunularak, “Bu kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz? Söz konusu kişilerden tehdit algılıyor musunuz?” sorusu yöneltilen Erdoğan, şu şekilde konuştu:

“Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi (Kavala) protestoların finansörüydü.”
Amerikan PBS kanalının konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dış politika ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan programda sorulan “Şangay İşbirliği Örgütüne katılma niyetiniz var. Siz ülkenizin doğunun parçası mı olmasını istiyorsunuz batının parçası mı?” şeklindeki soruya karşılık verirken Avrupa Birliği için sert ifadeler kullandı. Erdoğan “AB, 52 yıldır bizi yanına yaklaştırmayacak, sonra ‘Niçin şurayla görüştü, niçin burayla görüştü’ diyecek. Görüşürüm. AB’ye bu noktada hesap verecek değiliz.” diye konuştu.

“Kesmeye hakkın yok saygı duyacaksın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, davalarla ilgili, “Ben onlarla uğraşacak değilim” diyerek, kararların yargı tarafından verildiğini tekrar vurguladı.
Selahattin Demirtaş’ın terörist olduğunu ve 200’den fazla kişinin ölümüne yol açtığını, bu nedenle yargının bir karar verdiğini belirten Erdoğan, program sunucusunun sözünü kesmesinin ardından, “Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerikan yargısı yargı da Türkiye’nin yargısı yargı değil mi? Türkiye’nin yargısına da saygı duymaya mecbursunuz.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de hapsedildiği öne sürülen gazetecilerle ilgili soruya da Erdoğan, “Eğer teröre destek verdiyseler, onlar terörü destekliyorlarsa, dünyanın neresinde özgürce yaşayabilir veya dolaşabilirler? Bu insanlar terörü destekliyor ve bu kişiler hakkında yargı kararını veriyor” şeklinde cevap verdi.

Erdoğan, Amerikan halkının Türkiye ile ilgili haberleri takip ettiğini belirterek, Amerikan medyasının Türkiye ile ilgili sağlıklı ve doğru haberler üretmesinin önemini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.