enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak LGBT’nin tam manasıyla karşısındayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak LGBT’nin tam manasıyla karşısındayız”
24.04.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki konuşmasının bir bölümünde ise LGBT konusuna da değinerek, “Bizler Cumhur İttifakı olarak LGBT’nin tam manasıyla karşısındayız” dedi.

“Cumhur İttifakı olarak LGBT’nin tam manasıyla karşısındayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Bunun için 14 Mayıs’ta tercihimizi doğrudan yana yapmalıyız. Biz milletimizi deprem yıkıntılarının altından kurtarmakla uğraşırken anlaşılan o ki kendi kendine gaza gelen bay bay Kemal bir ara ciddi ciddi ülkenin başına gelebileceğine inanmış. Sonra milletimizin ferasetinin farkına varınca sandıkta bir kez daha hüsrana uğrayacağını anladı. Bu hırsla da milletimizi birbirine düşürmek için hergün yeni bir fitne ateşi yakmaya başladı. Önce küresel güçlerin en yıkıcı silahı haline gelen sapkın akımların… kim onlar bunlar LGBT’ci. İyi Parti LGBT’ci. HDP, LGBT’ci, CHP o da öyle. Fakat AK Parti bu işlerin tam karşısında. Milliyetçi Hareket Partisi tam karşısında. Bunun yanında Yeniden Refah öyle, Büyük Birlik öyle, HÜDA PAR öyle. Bizler Cumhur İttifakı olarak LGBT’nin tam manasıyla karşısındayız. Çünkü bizim için aile kutsaldır. Aileye toz konduramayız. Ama bunların öyle bir derdi yok. Onun için biz aile kurumumuza evvelallah dokundurmayacağız. Bunlar ne diyor? Utanmadan, sıkılmadan Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracaklarmış. Benim milletim size yürü demez. Siz Diyanet İşleri Başkanlığı’nı nasıl kaldıracak sınız? Siz ne hayasızsınız.

Bu milletin mayası sağlam ve 14 Mayıs’ta da sana gereken dersi Allah’ın izniyle verecek. Milletimizin değerlerine sahip çıktığını ve bu yolda ilerleyemeyeceğini anlayınca kendini cami, türbe gezmeye verdi. Şimdi cami, türbe dolaşıp duruyor. Neler söylüyor neler. Ardından kendini PKK’nın güdümünden kurtaramayan 7. ortağı HDP’den duyduğu utancı gizlemek için benim Kürt kardeşlerimi tahrik etmeye başladı. Benim Kürt kardeşlerim bizim rabbimizin hükmü gereği ayrıma tabi tutulmadan bizim kardeşimizdir. Bizde Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkezi, Boşnak’ı ile bir ayrım yok. Çünkü biz ancak inananlar kardeştir hükmü gereğince birbirimizin kardeşiyiz.

Avrupa ve Amerika’daki kimi hain çevrelerin yıllardır dillendirdiği sinsi iddiaları tekrarlayarak bölücülerin ekmeğine yağ sürdü. Kürt kardeşlerim, sicilini de, çapını da, okkasını da bildikleri bu zata itibar etmedikleri için bu hamlesinde karşılık bulamadı. Bunun üzerine daha tehlikeli bir fitne ateşi ile ortaya çıkaak mezhebi kimliğine vurgu yaptı. Halbuki bu zata bugüne kadar inancını, mezhebini, meşrebini sormadı. Bu zatı kimse bu kimlikleri üzerinden herhangi bir ithama da maruz bırakmadı. Tam tersine bu ülkede bürokrat oldu, genel müdür oldu, milletvekili oldu, parti genel başkanı oldu. Peki öyleyse, niçin yaşın 74’e geldikten sonra birden bire mezhebi kimliğin ile kamuoyunun huzuruna çıkma ihtiyacı duyduz?

Biz bugüne kadar hep ne dedik? Bizim sünnilik diye bir dinimiz yok. Alevilik diye bir dinimiz yok. Şiilik diye bir dinimiz yok. Bizim dinimizin tek bir adı var o da İslam’dır. Dini kimliğimizin tek bir adı var o da Müslümanlıktır. Bay bay Kemal sen buradan hareket et. Şiilik, alevilik ne karıştırıyorsun bunları. Kim sana bugüne kadar böyle bir şeyi sordu ki? Ama dert başka, şimdi oradan bir istismar var. Ülkemizdeki her bir insanımızı bu anlayışla kucakladık, hizmet ettik, hatta bununla kalmadık ülkemizdeki gayrimüslim vatandaşlarımıza da biz sahip çıktık. Bu vatandaşlarımızın yıllarca ihmal edilen hak ve hukuklarını da en geniş şekilde kullanabilmelerine biz imkan sağladık. Türkiye’nin bizim dönemimizde geldiği demokrasi, hak, özgürlük sayesinde artık bu tartışmaların yeri de gereği de kalmamıştır. Buna karşılık biz bir ilkeli tavır daha ortaya koyduk. İslam’ı terörle özdeşleştirmek, Müslümanları tenzif etmek özellikle de alevi kardeşlerimizi Ali’siz alevilik gibi akımlarla bu büyük aileden koparmak isteyenlere asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Batının dün Bektaşiler üzerinde oynadığı oyunu bugün alevi kardeşlerimiz üzerinde tekrarlama niyetini biliyoruz ve bu sinsi planı reddediyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Hakk diyen, Muhammet diyen, ehlibeyt diyen herkes bizim kardeşimizdir.

Geçtiğimiz aylarda kuruluşunu gerçekleştirdiğim Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile ülkemizdeki alevi bektaşi kardeşlerimizin her meselelerine devlet nezninde çözüm bulacağımızı söyledim. Kimsenin bu öz kardeşlerimizi istismar ederek milli birliğimize, bütünlüğümüze, ortak geleceğimize göz dikmesine izin vermeyeceğiz. Alevi kardeşlerimizi İslam’dan, ülkemizden ve milletimizden koparmayı amaçlayan fitne tüccarlarının kirli oyunlarına başta bay bay Kemal olmak üzere kimseni alet ettirmeyeceğiz. CHP ve ittifakı içindeki yerli ve milli hassasiyete sahip tüm vatandaşlarımızın da bu mücadelemizde bizim yanımızda yer alacağından şüphe duymuyorum. Terör örgütleri ile darbe ile sosyal kaos ile siyasi ve ekonomik tuzaklarla dize getiremedikleri Türkiye’yi Suriyelileştirerek çökertme hesaplarını hep beraber bozacağız. Milletimizin tarihten beri gelen zenginliğinin birer rengi olarak kabul ettiğimiz etnik ve mezhebi farklılıkları istismara yeltenen her beyanı, her tutumu böyle görüyoruz, inşallah böyle de görmeye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz aylarda kuruluşunu gerçekleştirdiğim Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile ülkemizdeki alevi bektaşi kardeşlerimizin her meselelerine devlet nezninde çözüm bulacağımızı söyledim. Kimsenin bu öz kardeşlerimizi istismar ederek milli birliğimize, bütünlüğümüze, ortak geleceğimize göz dikmesine izin vermeyeceğiz.”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.