enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı 28 Şubatçıları affeder mi?

Cumhurbaşkanı 28 Şubatçıları affeder mi?
03.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / STAR Gazetesi Yazarı Fadime Özkan, Türk siyasi tarihine post-modern darbe olarak geçse de sonuçları itibariyle bilinen ve kaba saba darbelerden farkı olmayan 28 Şubat’ı yargılamanın Türk demokrasisi ve yargısı için tarihi değerde bir başarı olduğuna dikkat çekti.

Fadime Özkan kimdir?Fadime Özkan, ‘Cumhurbaşkanı 28 Şubatçıları affeder mi?‘ başlıklı köşe yazısında, çünkü Hükümeti düşüren, iktidar partisini kapatan, siyasi yasaklar getiren darbecilerin sadece siyaseti değil sosyolojiyi ve ekonomiyi de derinden yaraladığının altını çizdi.

“28 Şubat’ı diğer darbelerden ayıran özellik askerin kışladan çıkıp çıkmaması ya da sivil darbecilere fazlaca iş düşmesi değil darbenin ilk kez toplumsal bir kesimi hedef alarak yapılmış olmasıdır” diyen Fadime Özkan, “28 Şubat darbesinin hedefi açık şekilde ülkenin dindar muhafazakar kesimi” olduğunu ifade etti.

Fadime Özkan, Dindar muhafazakar Anadolu insanının çevreden merkeze yürüyüşünün, ülkenin kaderini elinde tutmak isteyen ve halkı gerektiğinde darbelerle durduran jakobenler için fazlasıyla rahatsız edici olduğuna dikkat çekerek, CHP’nin ve laikçi, Kemalist, ulu-solcuların o günlerde tek gündeminin neredeyse bu olduğunu belirtti.

“”Başörtülü kızlar artık Taksim’de bile dolaşıyor!” türünden haberler, yorumlar, analizler bolca yayınlanıyordu dönemin tek sesli medyasında. Başörtülülerin görünür olması o derece şaşırtıcı ve ürkütücüydü yani” diye açıklayan STAR Gazetesi Yazarı Fadime Özkan, şöyle devam etti:

“Şimdilerde çok özgürlükçü, ultra demokrat, pür vicdan pozu kesen kimi kalemler (Ertuğrul Özkök, Ece Temelkuran, Fatih Altaylı vb.) kişisel tarihlerinin en kesif faşistliklerini yapmaktan kıvanç duyuyorlardı. Neyse işte; o toplumsal kesim darbeyle durdurulamadı. Kırılmak istenen siyasi akım güçlendi ve vesayet odaklarına karşı verdiği zorlu mücadelenin ardından 28 Şubatçıları hakim karşısına çıkarmayı başardı!”

Yazar Fadime Özkan :

“Yargılandı darbeciler: Hüküm giydiler.

Karar da kesinleşti.

Ama…

Bi bitmediler.

Zira yaşlanmış-mış 14 darbeci general.

Hükmün icrası affedilmeli olmadı ertelenmeli imiş.

Böyle buyuruyorlar.

Generallerin yaşlarını öne sürerek Cumhurbaşkanı üzerinde siyasi baskı oluşturmaya çalışıyorlar.”

STAR Gazetesi Yazarı Özkan, Darbe medyası olarak nam salan, her darbede bilfiil görev alan, darbe şartları olgunlaşsın diye yalan yanlış manipülatif her tür haberleri yapanların, ahlaksız manşetleri atanların yine iş başında olduğunun altını çizdi.

“Darbecileri yaşları ve hastalıkları üzerinden temize çekerken yargı kararının siyasi faturasını -yine- darbeye maruz kalmış siyasi harekete ve mağdur edilmiş toplumsal kesime kesiyorlar!” diyen Fadime Özkan, özetle “Şu gördüğünüz hasta ve yaşlı insanları bu gaddarlar hapse atacak işte!” dediklerini hatırlatıyor.

Fadime Özkan, “Öyle mi peki? İntikam için mi yargılandı darbeciler, adaletin tecelli etmesi için mi? Türk Ceza Kanunu’na göre yargılanıp ceza almadılar mı? Yargılamayı AK Parti mi yoksa Türk Milleti adına karar veren bağımsız mahkemeler mi? Adi ya da siyasi bir suçlunun cezası yaşına ya da sağlık durumuna göre affediliyor mu ki darbe suçu işleyenler affedilsin? Neden darbeciler için ayrıcalık isteniyor? Darbenin sivil ayağının yargılanamamış, toplum önünde utandırılmamış olması darbeci askerleri yargılamamıza engel mi? Sivil darbeciler şahsi vicdan yüklerinden kurtulmak isterken asker suçlulara cezasızlık istediklerinin görülmediğini mi sanıyorlar? Geçiniz” değerlendirmesinde bulundu.

“Söylenişi soft, sınaması sert öneri ise Nagehan Alçı’dan geliyor, ısrarla” diyen Özkan, “Yargıtay eski Başkanı Sami Selçuk da aynı fikirde olduğunu açıklamış” olduğunu aktardı.

Fadime Özkan, özetle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi kutuplaşmayı aşmak, intikam duygusuyla hareket etmediğini göstermek için 28 Şubatçıları affetmeli, dediklerine dikkat çekiyor.

STAR Gazetesi Yazarı Fadime Özkan, “Cumhurbaşkanı nasıl karar verir bilmiyorum ama hiç katılmıyorum ben bu önermeye. Yanlış ve haksız buluyorum. Yanlış çünkü kararı veren Cumhurbaşkanı değil Türk Mahkemeleri. Karar yargıya ait ve artık siyaset dışı” olduğuna vurgu yaptı.

“Anayasanın 104. maddesi evet Cumhurbaşkanına resen affetme yetkisi veriyor ama Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davasında hüküm giyen darbeciler için bu hakkını kullansa da kullanmasa da siyasi bir gerilimin ve duygusal bir yargılamanın ortasında kalacak. Bu da haksızlıktır, kurnazlıktır” diyen Özkan, “Affetse, 28 Şubat’ta en temel hakları gasp edilmiş, hayatları geri dönüşsüz ve telafi edilemez biçimde olumsuz etkilenmiş, psikolojik travmalar yaşamış, aşağılanmış, itilip kakılmış, etiketlenmiş mağdurların hakkına girecek Cumhurbaşkanı. Belki gönül koyacaklar Erdoğan’a. Ahh! edecekler” dedi.

“Ki onların kime, hangi partiye oy verdiklerini tahmin etmek zor olmasa gerek” diyen Fadime Özkan, “Müebbet hapis cezası almış 28 Şubat darbecilerini affetmese Cumhurbaşkanı, bu defa “toplumda birleştirici olmamak, siyasi kutuplaşmayı körüklemek, intikam duygusuyla hareket etmek’le” suçlanacak! Kararını belli etmedi henüz Cumhurbaşkanı” şeklinde dile getirdi.

STAR Gazetesi Yazarı Fadime Özkan, ‘Cumhurbaşkanı 28 Şubatçıları affeder mi?‘ başlıklı köşe yazısını şöyle noktalıyor:

“Bosna-Hersek dönüşü gazetecilerin kendisine yönelttiği soruya “Yargı kararını verdi. Bu karar sonrasında bizim kapımızı çalan olmadı” dedi kısaca.

İki şey söylüyor Cumhurbaşkanı bu kısa cevapta.

İlki, karar yargının -ben müdahil olmam.

Diğeri, benden af dileyen yok zaten.

Sokulmak istendiği siyasi kıskaca girmiyor yani Cumhurbaşkanı.

Tüm o “post modern” cenderelerin içinden siyasi ahlaki hukuki idrakle çıkmış bir siyasetçi sonuçta!

Şahsen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kul hakkına gireceğini sanmıyorum.

Öte yandan cezadan kaçmak için af dileyenlerin o affı Cumhurbaşkanlığı makamından ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan istemeden önce hayatlarını mahvettikleri insanlardan özür dilemeliler.

Yaptıklarından pişman oldularsa tabii.

Sizce de bu daha “insani” ve daha “adaletli” olmaz mı?”

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.