enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:11 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
00:05 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
00:00 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhur İttifakı’nın İzmir adayı Hamza Dağ: İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz

Cumhur İttifakı’nın İzmir adayı Hamza Dağ: İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz
29.02.2024
A+
A-

* Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) 36. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na katıldı.

* Dağ burada yaptığı açıklamada “İzmir İktisat Kongresi’yle belirlenen ‘ekonomide tam bağımsızlık’ hedefinin konulduğu bu toprakları zenginliğin ve bereketin şehri yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

TÜHA Haber’in ‘Yeni Asır Gazetesi’ne dayandırdığı haberine göre, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) 36. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na katılan Hamza Dağ, konuşmasında İzmir’in sanayisi, tarımı, turizmi, tarihi, kültürü ve 4,5 milyonluk nüfusuyla büyük bir potansiyel barındırdığını ifade etti.

Bu güzellikler yurduna hizmetkar olarak potansiyelini enerjiye ve sinerjiye dönüştürmek için, yeni bir hikaye yazmak için aday olduğunu kaydeden Dağ, “Hep birlikte el ele vererek İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz. İzmir İktisat Kongresi’yle belirlenen ‘ekonomide tam bağımsızlık’ hedefinin konulduğu bu toprakları zenginliğin ve bereketin şehri yapmak istiyoruz. Bu süreçte özel sektörün ihtiyaçlarını biliyor ve dünyanın dört bir yanında ticaret elçileri olarak edindiğiniz tecrübeleri önemsiyoruz. Hep birlikte çalışacak, kazanacağız. Dün olduğu gibi bugün de İzmir’imiz üretim ve ticaretle zenginleşecek, zenginliğine zenginlik katacak.” diye konuştu.

Dağ, ulaşımı ekonomik kalkınmanın bir aracı olarak gördüklerini, bu kapsamda yeni bir çevre yolu, körfez geçişi, alternatif güzergahlar, köprülü kavşaklar ve metro hatlarını şehre kazandıracaklarını ifade etti.

İzmir’i bir girişimcilik merkezi haline getirmek için İzmir Girişim Sermaye Fonu’nu kuracaklarını, “Yeni İşim, İlk Ofisim” projesiyle girişimcilere ofis, malzeme ve muhasebe desteği sağlayacaklarını dile getiren Dağ, şöyle konuştu:

“İzmir’imizin her köşesinde kuracağımız iş geliştirme ofisleriyle, yatırımcılarımızın kurumsallaşma ve markalaşmalarına öncülük edeceğiz. İzmir’imizde herkes için adil ve sürdürülebilir bir istihdam ekosistemi oluşturmak amacıyla, istihdam ofisleri, İzmir Mesleki Eğitim Merkezleri ve İzmir İstihdam Platformu projelerimizi hayata geçireceğiz.”

Serbest Teknoloji Parkı Projesi’yle Alsancak Limanı’nın arka alanını teknoloji ve inovasyonun merkezi haline getireceklerini aktaran Dağ, rüzgar enerjisi ekipmanı sektörü için ihtisaslaşmış sanayi bölgeleri oluşturacaklarını, Çandarlı Limanı ve art alanını bu sanayiye hizmet verecek şekilde hayata geçireceklerini kaydetti.

Daha sonra soruları yanıtlayan Dağ, kamuoyunda “Basmane Çukuru” olarak bilinen İzmir’deki arsa sorunuyla ilgili soru üzerine “Merkezi yönetimle bunu çözeceğiz. Kafamızda bir formül var. Çözen belediye başkanı olarak tarihe geçeceğim. Yüksek bir bina yapmayacağız. Kamu binalarını, büyükşehir binası da dahil olmak üzere orada yapabiliriz. Belediye, emniyet, SGK il müdürlüğünü oraya alırız. Merkez Bankasını da oraya alabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylara devam eden yatırımlarla ilgili brifing vermek istediği, katılıp katılmayacağının sorulması üzerine de “Biz de kamuoyundan duyduk. Tunç Bey’le bizim iletişim sorunumuz yok. Keşke arayıp ‘böyle bir şey düşünüyorum, ne düşünürsünüz’ diye söyleseydi. Ben ayrı olmak şartıyla brifing vermek isterse giderim. Bundan da memnuniyet duyarım. Nisanda alacağım brifingi önden almış olurum.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.