enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhur İttifakı’nın İzmir adayı Hamza Dağ: İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz

Cumhur İttifakı’nın İzmir adayı Hamza Dağ: İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz
29.02.2024
A+
A-

* Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) 36. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na katıldı.

* Dağ burada yaptığı açıklamada “İzmir İktisat Kongresi’yle belirlenen ‘ekonomide tam bağımsızlık’ hedefinin konulduğu bu toprakları zenginliğin ve bereketin şehri yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

TÜHA Haber’in ‘Yeni Asır Gazetesi’ne dayandırdığı haberine göre, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) 36. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na katılan Hamza Dağ, konuşmasında İzmir’in sanayisi, tarımı, turizmi, tarihi, kültürü ve 4,5 milyonluk nüfusuyla büyük bir potansiyel barındırdığını ifade etti.

Bu güzellikler yurduna hizmetkar olarak potansiyelini enerjiye ve sinerjiye dönüştürmek için, yeni bir hikaye yazmak için aday olduğunu kaydeden Dağ, “Hep birlikte el ele vererek İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz. İzmir İktisat Kongresi’yle belirlenen ‘ekonomide tam bağımsızlık’ hedefinin konulduğu bu toprakları zenginliğin ve bereketin şehri yapmak istiyoruz. Bu süreçte özel sektörün ihtiyaçlarını biliyor ve dünyanın dört bir yanında ticaret elçileri olarak edindiğiniz tecrübeleri önemsiyoruz. Hep birlikte çalışacak, kazanacağız. Dün olduğu gibi bugün de İzmir’imiz üretim ve ticaretle zenginleşecek, zenginliğine zenginlik katacak.” diye konuştu.

Dağ, ulaşımı ekonomik kalkınmanın bir aracı olarak gördüklerini, bu kapsamda yeni bir çevre yolu, körfez geçişi, alternatif güzergahlar, köprülü kavşaklar ve metro hatlarını şehre kazandıracaklarını ifade etti.

İzmir’i bir girişimcilik merkezi haline getirmek için İzmir Girişim Sermaye Fonu’nu kuracaklarını, “Yeni İşim, İlk Ofisim” projesiyle girişimcilere ofis, malzeme ve muhasebe desteği sağlayacaklarını dile getiren Dağ, şöyle konuştu:

“İzmir’imizin her köşesinde kuracağımız iş geliştirme ofisleriyle, yatırımcılarımızın kurumsallaşma ve markalaşmalarına öncülük edeceğiz. İzmir’imizde herkes için adil ve sürdürülebilir bir istihdam ekosistemi oluşturmak amacıyla, istihdam ofisleri, İzmir Mesleki Eğitim Merkezleri ve İzmir İstihdam Platformu projelerimizi hayata geçireceğiz.”

Serbest Teknoloji Parkı Projesi’yle Alsancak Limanı’nın arka alanını teknoloji ve inovasyonun merkezi haline getireceklerini aktaran Dağ, rüzgar enerjisi ekipmanı sektörü için ihtisaslaşmış sanayi bölgeleri oluşturacaklarını, Çandarlı Limanı ve art alanını bu sanayiye hizmet verecek şekilde hayata geçireceklerini kaydetti.

Daha sonra soruları yanıtlayan Dağ, kamuoyunda “Basmane Çukuru” olarak bilinen İzmir’deki arsa sorunuyla ilgili soru üzerine “Merkezi yönetimle bunu çözeceğiz. Kafamızda bir formül var. Çözen belediye başkanı olarak tarihe geçeceğim. Yüksek bir bina yapmayacağız. Kamu binalarını, büyükşehir binası da dahil olmak üzere orada yapabiliriz. Belediye, emniyet, SGK il müdürlüğünü oraya alırız. Merkez Bankasını da oraya alabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylara devam eden yatırımlarla ilgili brifing vermek istediği, katılıp katılmayacağının sorulması üzerine de “Biz de kamuoyundan duyduk. Tunç Bey’le bizim iletişim sorunumuz yok. Keşke arayıp ‘böyle bir şey düşünüyorum, ne düşünürsünüz’ diye söyleseydi. Ben ayrı olmak şartıyla brifing vermek isterse giderim. Bundan da memnuniyet duyarım. Nisanda alacağım brifingi önden almış olurum.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.