enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:51 Avrupa Haberleri: Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:44 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:44 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:42 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:27 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:24 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
07:11 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
00:53 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:52 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:39 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:34 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:21 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Covid-19 hakkında bilgi arttıkça ölüm oranları düştü

Covid-19 hakkında bilgi arttıkça ölüm oranları düştü
30.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’da Covid-19 vakaları artmaya devam ederken koronavirüs hakkında sahip olunan bilgi artıkça vakalardaki ölüm oranlarının düştüğü gözlemlendi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (EuroNews)’e dayandırdığı haberine göre,New York’ta mart ayında Covid-19 tanısıyla hastaneye yatırılanların yüzde 30’u hayatını kaybederken haziran ayı sonunda ölüm oranı yüzde 3’e düştü.

İngiltere’deki doktorlarda benzer bir trend tespit etti. Mart ayında yoğun bakımdaki her 10 hastanın 4’ü ölürken haziran ayı sonunda hayatta kalanların oranı yüzde 80’in üzerine çıktı.

New York Üniversitesi Langone Health araştırmacıları mart ve ağustos ayları arasında 3 hastaneye yatırılan 5 bin hastanın sonuçlarını inceledi. Araştırmanın sonucunda zamanla tedavi başarısında gözle görülür bir artış olduğu tespit edildi.

Hastaların yaş, cinsiyet, ırk, kronik rahatsızlıklar ve Covid-19 semptomlarının şiddeti gibi faktörler göz önüne alındığında dahi mart ayında yüzde 25,6 olan ölüm oranı ağustosta yüzde 7,6’ya düştü.

Daha fazla tecrübe kazanan doktorlar ilaç dışı müdahaleleri daha iyi yönetiyor

Uzmanlar hastaların tedavisindeki gelişmeyi etkileyen birkaç etken olduğunu belirtiyor. Buna göre doktorlar hastalık hakkına daha fazla tecrübe kazandıkça kullanılan steroid ilaçları ve ilaç dışı müdahaleleri daha iyi yönetmeye başladı,

Çalışmaya göre farkındalık da hastalıkla mücadelede etkili oldu. Covid-19 konusunda daha fazla bilgi sahibi olan bireyler hastalığın daha erken evrelerinde tedavi için başvurmaya başladı. Ayrıca çalışmada hastaneler üzerindeki yük ve personel üzerindeki baskının azalmış olmasının da ölüm oranındaki gerilemeye katkıda bulunmuş olabileceği vurgulandı.

NYU Langone Sağlık Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Leora Horwitz hastaların ne zaman solunum cihazına ihtiyaç duyup duymadığı, kan pıhtısı ve böbrek yetmezliği gibi komplikasyonları takip etmemiz gerekip gerekmediği konusunda daha fazla tecrübe kazanıldığını vurguluyor.

Öte yandan uzmanlar vaka sayısındaki artışın yavaşlatılamaması halinde sağlık sistemi üzerindeki yükün tekrar yükseleceği ve bunun da ölüm oranlarının tekrar artmasına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.