enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘‘Corona Aşısı Çocuklara Tavsiye Edilmeyebilir’’

‘‘Corona Aşısı Çocuklara Tavsiye Edilmeyebilir’’
18.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Corona virüsü aşısının ilk aşamada çocuklar için tavsiye edilmeyebileceğini açıkladı.

Uzmanlar Corona virüsü semptomlarını ağır geçiren çocuk sayısının az olduğunu belirtirken, aşı deneylerinde de şimdiye kadar çocuk deneklere yer verilmedi. CDC, erken dönem klinik deneylerin yalnızca hamile olmayan yetişkinler üzerinde yapıldığını kaydetti. Açıklamada aşının tavsiye edildiği grubun gelecekte daha fazla deneğin ekleneceği yeni klinik deneyler sonucunda değişebileceği belirtildi.

Pfizer şirketi, Corona virüsünü ağır geçirmeyen ancak bulaştırıcılığı olan çocukları en genç 12 yaşında olmak üzere ileri dönem klinik deneylerine dahil edeceğini bildirmişti.

Henüz Corona virüsü aşısı geliştirilmedi, ancak bunun için çalışmalarını ve klinik deneylerini sürdüren Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson, AstraZeneca gibi bir dizi ilaç şirketi var.

Yine CDC’den yapılan açıklamada 2020’nin sonundan önce ancak sınırlı sayıda aşı stoğu olacağı belirtildi ve olası Corona virüsü aşısının önce ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından verilen acil durumda kullanma onayıyla piyasaya çıkacağı kaydedildi.

CDC, aşı stoğunun sınırlı olması nedeniyle bazı grupların aşıyı daha önce olmasının tavsiye edilebileceğini aktardı.

ABD sağlık yetkilileri tarafından görevlendirilen bağımsız bir uzman kurulu Corona virüsü aşılarının dört aşamada piyasaya çıkabileceği; ilk grubun salgınla mücadelede ön plandaki sağlık çalışanları ve ilk müdahale ekiplerinden oluşabileceği tavsiyesinde bulunmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.