enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:10 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:10 Sapanca Gölü’nde Sular Çekildi: Balıkların Yüzdüğü Yerde Şimdi Yürüyüş Yapılıyor
00:09 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:08 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:06 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:05 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:03 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:11 Haftanın SAHA Bülteni’ninden özetler
00:10 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:08 Kültür-sanat odaklı haberler
00:06 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:05 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:04 APOSTO’dan Haberler!
00:04 ABD’nin Venezüela’ya saldırısını bir de benden okuyunuz…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çitflik Bank mağdurları soruşturma sürecinde ne yapmalı?

Çitflik Bank mağdurları soruşturma sürecinde ne yapmalı?
06.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Çitflik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın anlatacaklarını mağdurlar merakla bekliyor. Peki bu süreçte ne yapabilirler? Aydın, borçlarını öderse ne olur? Detaylar haberimizde…

Kırmızı Bültenle aranan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Aydın ön görüşmede, borçlarını ödeyeceğini, ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle teslim olduğunu öne sürmüştü.

Evraklar incelendi, 60 civarında soru hazırlandı

Yanında şirket belgeleri ve alacaklılar listesi getirmişti. Mali şube ekipleri getirilen evrakları inceledi. Müfettiş raporlarıyla karşılaştırması yapılarak sorguda Mehmet Aydın’a sorulmak üzere 60 civarında soru hazırlandı. Sorgulama işleminin ilerleyen saatlerde başlaması bekleniyor.

2016’da kurulan Çiftlik Bank’a 132 binin üzerinde kişi para yatırmıştı. Bir kısmına ödeme yapılsa da pek çoğu ana parasını dahi alamadı.

Mehmet Aydın’ın sorgusunda ne anlatacağını en çok mağdurlar merak ediyor.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Çetin Arslan, “Mağdurlar ve suçtan zarar görenler; savcılığa beyanla soruşturmaya dahil olmak istediklerini, delilleri beyan etmek istediklerini, alacakları varsa neler olduğunu, hangi şekilde bu organizasyona dahil olduklarını beyanda bulunabilirler” açıklamasını yaptı.

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında açılan davada 3 bin 762 kişi şikayetçi olarak yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde 128 mağdur daha şikayetçi oldu.

Soruşturmaya dahil olanlar, Aydın’a ait tespit edilen herhangi bir mal varlığı durumunda öncelikli hak sahibi olabilecek.

Borçlar ödenirse ne olur?

Peki Mehmet Aydın söylediği gibi borçlarını öderse ne olacak?

Prof. Dr. Çetin Arslan, “Kamu davası açılmadan zarar giderilirse 2/3 indirim var. Kamu davası açılır ama hüküm verilmeden ödenirse 1’2 indirim var” dedi.

Mehmet Aydın’ın 75 bin 260 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava devam ediyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.