enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’ye ‘ortak bildiri’ tepkisi

CHP’ye ‘ortak bildiri’ tepkisi
25.12.2023
A+
A-

Reklam

* Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi teröre karşı ortak bildiri hazırladı.

* Ancak CHP ve DEM Parti bildiriye imza atmadı. CHP’nin o kararına tepkiler gecikmedi…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiMeclis’te terörle ilgili görüşülen bildiriye AK Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi imza attı. CHP ve DEM Parti ortak metne imza atmadı.

Bunun üzerine birçok siyasiden CHP’ye tepki gösterildi.

“CHP tam manasıyla DEM Parti’nin vesayeti altında”

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, teröre karşı Meclis’te hazırlanan ortak bildiriye imza atmayan CHP’yi “Tam manasıyla DEM Parti’nin vesayeti altında, ona kuyruğunu kaptırmış adeta” sözleriyle eleştirdi.

CHP’nin DEM Parti ile ittifak arayışında olduğunu söyledi.

CHP genel başkanı ortaya koyduğu gerekçe uydurulmuş bir gerekçe, doğru bir gerekçe değil. Bu asla kabul edilemez bir durumdur bunun sebebi DEM ile bir ittifak arayışı.

“Hangi ifadeye karşısınız?”

CHP’ye bir tepki de eski ittifak ortağı İyi Parti’den geldi.

Hangi gerekçeyle olursa olsun bunu yapmaya hakkınız yoktur” diyen İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, CHP yönetimini “Hangi ifadeye karşısınız? Egemenliğini temsil ettiğiniz Türk milleti cevap bekliyor” sözleri ile eleştirdi.

İnce’den CHP’ye eleştiri

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de eski partisini eleştirdi.

İnce, “Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristlere ve emperyalistlere karşı amansız bir mücadele verirken ve şehitlerimiz varken ‘teröre karşı ortak bildiriye’ imza atılmamasını doğru bulmuyorum” dedi.

Parti içinden de tepkiler geldi

Ortak bildiriye imza atmayan CHP’ye parti içinden de tepkiler yükseldi.

Partinin önemli isimlerinden Akif Hamzaçebi, ‘Amalı‘ cümlelerle bildiriye destek beyanında bulunmamanın gerekçesi olamayacağını belirtti. Ortak bildirinin imzalanarak yayınlanmasını istedi.

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da terörle mücadelenin parti değil, devlet meselesi olduğunu vurguladı. “O bildiriye ben imza atıyorum. Unutulmamalıdır ki ülke de devlet de hepimizin” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.