enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’de kazan kaynıyor! Kılıçdaroğlu’nun masayı tokatlaması ne anlama geliyor?

CHP’de kazan kaynıyor! Kılıçdaroğlu’nun masayı tokatlaması ne anlama geliyor?
18.05.2023
A+
A-

* 14 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu elini masaya vurarak, “Buradayım” videosu çekti.

* Kılıçdaroğlu’nun bu videosu 2. tur seçimlerinden ziyade parti içi muhalefete sert bir mesaj olarak yorumlandı.

CHP’de kazan kaynıyor! Kılıçdaroğlu’nun masayı tokatlaması ne anlama geliyor?

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA ‘nın ‘Yeni Asır Gazetesi‘ kaynaklı haberine göre, CHP yönetiminin 14 Mayıs seçimlerinde izlediği strateji, uzun yıllar CHP saflarında siyaset yapmış isimlerin tepkisini çekiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski avukatı olan Mustafa Kemal Çiçek, yaptığı açıklamada, izlenilen politikaya yönelik sert ifadelerde bulundu.

KOLTUK MESAJI VERMİŞTİR
Gerçek CHP’lilerin seçilemediğini kaydeden Mustafa Kemal Çiçek, “CHP listelerinden Sadullah Ergin çıktı. Seçilmesi gereken isimler seçilemedi. CHP tabanında büyük tepkiler var. Kimse bu kadar çok sayıda vekil verileceğini beklemiyordu. İsimleri bilinmedik nice kişiler de var. CHP’nin büyük kadrosu değişti. Vekillerin yarısının yüzünü bile görmedim. Kılıçdaroğlu’nun masayı tokatlaması, bu pozu mutfaktan ziyade makamında vermesi koltuk mesajıdır” dedi.

TEPKİ YÜKSELECEK
2. tur seçimleri sonrasında CHP’de ciddi bir hesaplaşma olacağını belirten Çiçek, “Bunu 12 gün daha uzatabilecekler ama sonrasında CHP’den tepkiler daha yüksek sesle gelecektir. Kılıçdaroğlu’na bu defa parti içinden ciddi tepki var. CHP’nin vekil sayısı, DEVA Saadet- Gelecek ve Demokrat Parti’ye verdiğiniz o vekilleri çıkardığınız zaman 2018’in de altına iniyor.

CHP’de birçok isim süreçten rahatsız. CHP’nin anket şirketleriyle ilişkisini ben gündeme getirmiştim. Bu bire bir kötü yönetimin örneğidir. Özgül ağırlıkları yüzde 1 olmayan partiler grup kuruyor Meclis’te. Birçok CHP’li ismi ‘Size genel müdürlük vereceğiz, unvan vereceğiz’ diyerek listelere almadılar. Gelinen noktada o ihtimal de ortadan kalktı. Aklıselim duranlar bile tepkili” ifadelerini kullandı.

GÜVEN VE İTİBAR KAYBINA UĞRAMIŞTIR
CHP 24. Dönem Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan da tepkisini ‘istifa’ mekanizmasını adres göstererek dile getirdi. Sapan, şu eleştrilerde bulundu:

Kemal Kılıçdaroğlu hem CHP tabanının gözünde hem vatandaşın gözünde itibar ve güven kaybına uğramıştır. Bu seçimin en başarısız lideri hiç kuşku yok ki Kemal Kılıçdaroğlu’dur. İdeolojik anlamda taban tabana zıt partilere grup kurma olanağı verilmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi istifa etmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.