enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:10 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:42 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
07:39 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
07:34 Rusya’da bilime ve akla yatırım
07:20 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
07:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
07:16 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
06:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, TBMM’nin, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na seçildi

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, TBMM’nin, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na seçildi
18.06.2023
A+
A-

ajle

TBMM’nin Sağlık Komisyonuna Seçilen Prof. Dr. Mühip Kanko; “Sağlık Sistemindeki Aksaklıklar ve Sağlıkçıların Sorunları Biran Önce Çözülmeli!” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency, TBMM

CHP Kocaeli birinci sıra adayı Prof. Dr. Muhip Kanko kimdir? - Darıca GazetesiCumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubunu temsilen TBMM’nin, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na seçilen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Komisyonu’nun ilk toplantısından sonra TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘dan Veysel KAVRAYAN’a yaptığı açıklamada, “sağlık sistemindeki aksaklıklar ve sağlıkçıların sorunları” üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Prof. Dr. Mühip Kanko, ülkemizdeki sağlık hizmetinin niteliğini arttırmak, sağlık emekçilerine yönelik şiddeti önlemek, doktorların ve sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme taşıyarak, TBMM çatısı altında çözüm bulmak için CHP milletvekilleri olarak mücadele edeceklerini dile getirdi.

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Prof. Dr. Kanko, “Sağlık hizmeti insan yaşamı için vazgeçilmez ve hayati öneme haiz temel kamu hizmetlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Mühip Kanko, şunları söyledi:

“Ne yazık ki böylesine önem arz eden sağlık hizmetini ifade eden değerli sağlık emekçilerimiz ve doktorlarımıza ülkemizde yeterince değer verilmemekte, sağlık alanındaki evrensel kıyaslamalara baktığımızda ise gelişmiş ülkelerin çok uzağında olduğumuz görülmektedir. Mevcut iktidarın sağlıktaki politik ve keyfi uygulamaları neticesinde vatandaş açısından sağlığa erişimin tamamen paralı hale geldiği gibi sağlık çalışanlarının da mesleklerine olan sevgisi ve şevki zedelendiği görülmektedir. Siyaseti hesaplara dayanan plansız adımlar neticesinde sağlık personeli yoğun ve ağır iş yükü altında bırakılmış, bu olumsuz çalışma koşulları ise vatandaş ve sağlık çalışanlarını pek çok kez karşı karşıya getirmiştir”. 

KANKO’DAN SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA’YA ÇAĞRI! 

TBMM’nin Sağlık Komisyonuna Seçilen Prof. Dr. Mühip Kanko; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da çağrıda bulunarak, Cerrahi anestezi teknikerleri, ağız ve diş sağlığı teknikerleri, servis yoğun bakım hemşireleri, odyoloji, acil tıp teknisyeni, optisyen ve boş doktor kadrolarına gerekli atamalar biran önce yapılmalı! Aile Sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık emekçilerimizin ve doktorlarımızın kangrene dönüşmüş sorunları biran önce çözülmelidir! dedi.

Sağlık sistemindeki sorunlar ve sağlık kadrolarındaki eksiklikleri de değerlendiren Prof. Dr. Kanko; “Ülke genelinde kamu, üniversite ve özel sektöre ait toplam 14 bin 710 sağlık tesisinde görev yapan 1 milyon 130 bin çalışanının en temel amacı; insanların sıhhati ve yaşam kalitesindeki standartlarını artırmak” olduğunu söyledi. 

Prof. Dr. Mühip Kanko; Doktorundan-hemşiresine, teknikerinden-hizmetlisine fedakar sağlık çalışanların tamamının, vazifelerini büyük bir sorumluluk ve çok yüce bir kutsiyetle yerine getirmeye çalıştığını hatırlatarak, kendi canlarını hiçe sayarak insanlar için yaptıkları fedakarlıkların maddi olarak asla ödenemeyeceğinin olduğunun altını çizdi.  

“Daha güçlü bir sağlık sistemi için yaklaşık 40 branşta 700 bine yakın sağlık çalışanı atanmayı bekliyor” diyen Prof. Dr. Mühip Kanko; “Bu atamalar yapılırsa yorgun ve bitkin olan sağlık sitemimize taze kan olacaktır. İş bekleyen sağlık meslek gruplarına çözüm üretilmesi için sağlıkta beklenen atamaların bir an önce yapılması şart. Cerrahi anestezi teknikerleri, servis yoğun bakım hemşireleri, odyoloji, acil tıp teknisyeni, optisyen, ağız ve diş sağlığı teknikerleri ve doktor kadrolarındaki boşluklara gerekli atamalar mutlaka yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. [TBMM]

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

***

MUHİP KANKO KİMDİR?

Muhip Kanko, 1965’te Tunceli’nin Hozat ilçesinde doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Kanko,  Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde eğitimini tamamladı. Kalp ve Damar Cerrahisi profesörü olan Kanko, geçtiğimiz yıllarda CHP İl Yönetim Kurulu üyeliği görevini üstlendi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Muhip Kanko, 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili seçiminde CHP’den aday adayı olmak için istifa etti.

ÖZEL YAŞAMI

Muhip Kanko, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.