enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP İzmir’deki Rus ruletini kim kazanacak?

CHP İzmir’deki Rus ruletini kim kazanacak?
31.10.2023
A+
A-

Yeni Asır İzmir Gazetesi köşe yazarı Erhan GÜLENÇ, kaleme aldığı CHP İzmir’deki Rus ruletini kim kazanacak?başlıklı yazısında, Rus ruletinin, altıpatlar tabanca ile oynanan ölümcül bir şans oyunu olduğunu ifade etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İşte yazarı Erhan GÜLENÇ, kaleme aldığı Erhan Gülenç (@erhangulenc77) / XCHP İzmir’deki Rus ruletini kim kazanacak?” başlıklı yazısının detayı şöyle:

Tabancaya tek bir kurşun yerleştirilir ve kurşunun yeri belli olmayacak şekilde top çevirilir. Oyuncular sırayla tabancayı şakaklarına dayarlar ve tetiği çekerek şanslarını denerler. İşte bugünlerde CHP’de siyaset de adeta Rus ruleti oynamaya döndü.

KURULTAY’DA BÜYÜK KAPIŞMA
4-5 Kasım’da yapılacak kurultayda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Grup Başkanı Özgür Özel yarışacak. Kılıçdaroğlu tarafı biraz daha ağırlıklı gözükse de yarışın ortada geçeceğine dair sinyaller giderek güçleniyor.

Çünkü, üst üste gelen başarısızlıklar partide değişimi zorunlu kıldığı için Kılıçdaroğlu’nu sorgulayanlar da gün geçtikçe artıyor.

İşte böyle bir ortamda, CHP siyasetinde bir koltuk edinenler, adeta Rus ruleti oynuyor ve seçim öncesi adeta bir kumar oynayıp şansını kazanma ihtimali olan iki adaydan birinden yana kullanıyor. Buna göre Kılıçdaroğlu seçilirse onu destekleyenler koltuklarını veya siyasi pozisyonlarını koruyabilecek. Değişim isteyenler ise, çok büyük bir ihtimalle biçilecek. Aynı şey Özgür Özel’i destekleyenler için de geçerli.

Kılıçdaroğlu İzmir adayını açıkladı: Tunç Soyer - Medyascope

SOYER’İN TERCİHİ KILIÇDAROĞLU
Bu Rus ruletinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tercihini çoktan yaptı ve şansını Kılıçdaroğlu’ndan yana kullandı.
Doğal olarak CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu gibi isimler de kendisini takip etti.

BAKAN, YÜCEL VE TUGAY
Rus ruletinin en keskinini en risklisini ise, İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Deniz Yücel ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oynadı. 3 isim de kazanma şansı biraz daha az görülen Özgür Özel’i desteklerini açıkladı.

3 ismin, CHP’nin İzmir’deki 56 kurultay delegesinden birçoğunu da markaja aldıkları belirtiliyor. Hatta bir rivayete göre, 56 delegenin 15-20’sinin Özgür Özel’e destek verme noktasına geldiği kulislerde konuşuluyor.

CHP'de Kurultay tarihi belli oldu!

KAZANAN İZMİR’E PATRON OLACAK
Oynanan bu Rus ruletinde kazanan CHP İzmir’in patronu olacak. Kılıçdaroğlu kazanırsa Soyer ve ekibi İzmir’de borusunu öttürmeye devam edecek. Ancak… Özgür Özel kazanırsa işte o zaman İzmir’de de ortam karışacak. Bu durumda Bakan, Yücel ve Tugay ön plana çıkacak. Yani artık onların borusu ötmeye başlayacak.

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul kararına Özgür Özel'den ilk yorum geldi - Siyaset Haberleri - TV100

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu destekli Özel’in seçilmesi halinde Soyer’in tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olma hayallerinin de suya düşeceğini öngörmek için siyasi deha olmaya gerek yok. Bu durumda Bakan da en güçlü başkan adayı profillerinden biri olarak ön plana çıkacak. Yani taraflar şimdi Rus ruletinde tetikleri çektiler ve sonucunu görmek için kurultayı bekliyorlar.

Kılıçdaroğlu, Kudüs mitingine katılacak - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Spekülasyon gündemi kapanmalı
İzmir iş dünyasının iki ayrı grup halinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinin ardından yapılan spekülasyon siyasetin gündemini bir hayli meşgul etti.

İZSİAD’ın yaptığı ziyarette Kılıçdaroğlu’nun İzmir Büyükşehir’de Tunç Soyer’i yeniden aday göstereceklerini açıkladığı yönünde yaratılan spekülasyonla kuyuya atılan taş şimdi çıkarılmaya çalışılıyor.

Diğer ziyareti yapan BASİFED, ESİAD, İZİKAD ve EGİAD Başkanları sanki bu spekülasyon konusu diyaloğun kendi görüşmelerinde yaşandığı şeklinde oluşan kafa karışıklığını gidermeye çalışıyor.

Şükürer o tepkiler sonrası görevi bırakıyor!

 

 

ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer bir açıklama yaparak kendi ziyaretlerinde Soyer’in adaylığının konuşulduğunu ancak Kemal Bey’in böyle bir adaylık ilanında bulunmadığını bir kez daha anlatmak zorunda kaldı. Spekülasyon zaten Genel Merkezin yalanlamasıyla yapanların elinde patlamıştı. Artık konu İzmir gündeminden düşmeli.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.