enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
07:43 Rusya Haziran ayında Ukrayna’ya 5.337 insansız hava aracı fırlattı
07:40 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
07:40 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
07:28 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
07:25 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
07:10 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
07:10 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
07:03 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
07:00 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
06:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
06:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP İstanbul Mv. Nimet Özdemir’den Genç İstihdamı İçin TBMM’ye Soru Önergesi

CHP İstanbul Mv. Nimet Özdemir’den Genç İstihdamı İçin TBMM’ye Soru Önergesi
25.02.2025
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

CHP İstanbul Mv. Nimet Özdemir, genç işsizliği azaltmaya yönelik atılan adımlar ve İŞKUR Gençlik Programı hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye Soru Önergesi verdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gazeteci* Alp Hacıosmanoğlu’nun haberine göre, CHP İstanbul Mv. Nimet Özdemir, genç işsizliği azaltmaya yönelik atılan adımlar ve İŞKUR Gençlik Programı hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu.

4 Şubat 2025 tarihinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım ve İŞKUR Gençlik Programı’nın başlatılması toplantısına atıfta bulunan Özdemir, gençlere yönelik bu programların etkin uygulanmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Gençlerden Yoğun İlgi!

Söz konusu program kapsamında 54 ildeki 86 üniversitede toplam 69 bin 93 kontenjan açıldığı, ancak yalnızca 6 gün içinde 242 bin 391 öğrencinin başvuru yaptığı açıklanmıştı. Bu durum, gençler arasında istihdama yönelik projelere duyulan yüksek ihtiyacı gözler önüne serdi.

Özdemir’den Hükümete Kritik Sorular

Milletvekili Nimet Özdemir, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

  1. Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında belirlenen somut hedefler nelerdir ve bu hedeflere ulaşmak için hangi adımlar atılacaktır?
  2. İŞKUR Gençlik Programı’nın genç işsizliği azaltmadaki rolü nasıl değerlendirilmektedir ve etkinliğini artırmak için ne tür iyileştirmeler planlanmaktadır?
  3. Programın uygulanma sürecinde karşılaşılan temel zorluklar nelerdir ve bu zorlukların aşılması için hangi stratejiler benimsenmiştir?
  4. 54 ilde 86 üniversitede uygulanacak projeye gösterilen yoğun ilgi nedeniyle kontenjan sayısının artırılması planlanmakta mıdır?
  5. Gençlik Programı’nın 81 ildeki tüm üniversitelere yaygınlaştırılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?

Gençlerin Talepleri Dikkate Alınmalı

Gençlerin programa gösterdiği yoğun ilginin, istihdam ve kariyer desteklerine yönelik güçlü bir talebi ortaya koyduğunu belirten Özdemir, hükümetin bu doğrultuda adımlar atarak kontenjan artırımı ve programın yaygınlaştırılması için çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konudaki yanıtları ve atacağı adımlar, genç işsizliğin azaltılması noktasında büyük önem taşıyor. (TBMM)

Alp Hacıosmanoğlu (@AlpHaciosmanog) / X

Gazeteci* Alp Hacıosmanoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.