enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP İstanbul Mv. Nimet Özdemir’den Genç İstihdamı İçin TBMM’ye Soru Önergesi

CHP İstanbul Mv. Nimet Özdemir’den Genç İstihdamı İçin TBMM’ye Soru Önergesi
25.02.2025
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

CHP İstanbul Mv. Nimet Özdemir, genç işsizliği azaltmaya yönelik atılan adımlar ve İŞKUR Gençlik Programı hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye Soru Önergesi verdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gazeteci* Alp Hacıosmanoğlu’nun haberine göre, CHP İstanbul Mv. Nimet Özdemir, genç işsizliği azaltmaya yönelik atılan adımlar ve İŞKUR Gençlik Programı hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu.

4 Şubat 2025 tarihinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım ve İŞKUR Gençlik Programı’nın başlatılması toplantısına atıfta bulunan Özdemir, gençlere yönelik bu programların etkin uygulanmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Gençlerden Yoğun İlgi!

Söz konusu program kapsamında 54 ildeki 86 üniversitede toplam 69 bin 93 kontenjan açıldığı, ancak yalnızca 6 gün içinde 242 bin 391 öğrencinin başvuru yaptığı açıklanmıştı. Bu durum, gençler arasında istihdama yönelik projelere duyulan yüksek ihtiyacı gözler önüne serdi.

Özdemir’den Hükümete Kritik Sorular

Milletvekili Nimet Özdemir, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

  1. Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında belirlenen somut hedefler nelerdir ve bu hedeflere ulaşmak için hangi adımlar atılacaktır?
  2. İŞKUR Gençlik Programı’nın genç işsizliği azaltmadaki rolü nasıl değerlendirilmektedir ve etkinliğini artırmak için ne tür iyileştirmeler planlanmaktadır?
  3. Programın uygulanma sürecinde karşılaşılan temel zorluklar nelerdir ve bu zorlukların aşılması için hangi stratejiler benimsenmiştir?
  4. 54 ilde 86 üniversitede uygulanacak projeye gösterilen yoğun ilgi nedeniyle kontenjan sayısının artırılması planlanmakta mıdır?
  5. Gençlik Programı’nın 81 ildeki tüm üniversitelere yaygınlaştırılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?

Gençlerin Talepleri Dikkate Alınmalı

Gençlerin programa gösterdiği yoğun ilginin, istihdam ve kariyer desteklerine yönelik güçlü bir talebi ortaya koyduğunu belirten Özdemir, hükümetin bu doğrultuda adımlar atarak kontenjan artırımı ve programın yaygınlaştırılması için çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konudaki yanıtları ve atacağı adımlar, genç işsizliğin azaltılması noktasında büyük önem taşıyor. (TBMM)

Alp Hacıosmanoğlu (@AlpHaciosmanog) / X

Gazeteci* Alp Hacıosmanoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.