enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:43 Gülşah Erçetin, Hollanda Yayın Kurumu NOS’un Türkiye Muhabirliğine atandı…
08:58 Gazeteci Adalet Bora’nın acı günü…
07:51 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Bugün Malatya’da düzenlenecek törenle 300 bininci deprem konutun teslimi gerçekleştirilecek”
07:48 CHP Genel Başkanı Özel, gündeme dair Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Altaylı’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu
07:44 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vapur ücretlerini yarıya indirdi, direkt seferler ekledi
07:38 CHP’yi sarsan gelişmelerle ilgili en çarpıcı kulisi gazeteci Murat Yetkin patlattı.
07:36 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu ay New York’ta yapılacak 80. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gidecek…
07:26 Ankara-Kahire hattında savunma sanayii başrole geçiyor
07:13 Kariyeri boyunca birçok başarılı şarkıya imza atan Emel Sayın’ın nereli olduğunu duyan herkes şoke oluyor
07:08 Tüketicilerin yeni sorunu: Kargo kapıya kadar getirilmek zorunda mı?
07:08 CHP dava öncesi 39. Olağan Kurultay tarihini ilan etmeye hazırlanıyor…
07:06 2 milyon insanı yok saymanın bilimsel anatomisi
07:02 Türkiye’de rüzgar ve güneşte kurulu gücün toplam 37 bin 118 megavata ulaştı
06:05 Her dört yılda bir bölgesel bazda Takdir Komisyonları tarafından belirlenen emlak vergisi karar bekliyor…
20:58 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Filenin Sultanları”nı tebrik etti
14:35 Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Gastronomi Festivali başladı…
10:30 Çin’de Gövde Gösterisi: Nükleer Güç Liderleri Bir Arada
07:47 CHP’nin İstanbul İl Kongresi’nin mahkeme kararıyla iptal edilmesi ve Çok Partili Sistem tartışmaları…
07:46 Sivas’ta tarımsal sulama amaçlı kullanılan barajlar, kuraklığa karşı korunuyor…
07:41 Ömer Çelik Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Görevi, AK Parti Sözcüsü Kiminle Evli?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP dava öncesi 39. Olağan Kurultay tarihini ilan etmeye hazırlanıyor…

CHP dava öncesi 39. Olağan Kurultay tarihini ilan etmeye hazırlanıyor…
06.09.2025
A+
A-

* CHP, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla İstanbul İl Yönetimi’nin geçici olarak görevden alınmasının ardından, 15 Eylül günü 38. Olağan Kurultay’a yönelik davanın hemen öncesinde 39. Olağan Kurultay tarihini ilan etmeye hazırlanıyor.

*İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

ANKARA, 06 EYLÜL 2025 – 9 Eylül Salı günü partinin kuruluş yıldönümünde toplanacak Parti Meclisi’nde Olağan Kurultay’ın tarihi kararlaştıracak. 39. Olağan Kurultay’ın kasım ayının üçüncü ya da dördüncü haftasında yapılması planlanıyor.CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta tutuklanmasının ardından bir yandan belediye başkanlarına ve belediye bürokratlarına yönelik operasyonlarla, diğer yandan partinin Kasım 2023’te yapılan 38. Olağan Kurultayı’na yönelik şaibe iddialarıyla mücadele eden Cumhuriyet Halk Partisi, hafta başında İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin İstanbul İl Yönetimi’ni geçici olarak görevden almasının ardından hafta boyunca siyasi yol haritasını belirlemek için mesai yaptı.

İstanbul’dan çıkan karar ve 15 Eylül günü Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek olan davada çıkacak olası kararları değerlendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve parti kurmayları, partinin takvimini ilan ettiği 39. Olağan Kurultayı’nın tarihini açıklayarak, 15 Eylül Pazartesi günü çıkacak olası kararın siyasi sonuç doğurmasının engellenebileceği görüşü üzerinde durdu.

Bu doğrultuda partinin kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı 9 Eylül Salı günü yapılacağı açıklanan Parti Meclisi toplantısında 39. Olağan Kurultayın tarihinin belirlenmesi kararı verildi. Alınan bilgilere göre Parti yönetimi PM toplantısına Olağan Kurultay’ın Kasım ayının ikinci yarısında yapılması önerisini götürecek. Parti Meclisi’nde müzakerelerin ardından CHP’nin 39. Olağan Kurultayı’nın Kasım ayının üçüncü ya da dördüncü haftasında yapılacak şekilde ilan edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP kurmayları, 15 Eylül’deki davadan önce Olağan Kurultayın tarihinin ilan edilmesiyle, o mahkemede çıkacak kararın siyasi bir sonuç doğurmasının önüne geçileceği, karar ne olursa olsun Kasım ayında Olağan Kurultay yapılmasının engellenemeyeceği görüşünü savunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.