enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cezayir çölünde keşfedilen gök taşının Dünya’dan eski olduğu tespit edildi

Cezayir çölünde keşfedilen gök taşının Dünya’dan eski olduğu tespit edildi
17.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Bir araştırmaya göre geçen yıl Cezayir’in Sahra Çölü’nde keşfedilen gök taşının 4,6 milyar yıl öncesine dayandığı ortaya çıktı. Bu da gök taşının, araştırmacılara göre 4,5 milyar yaşında olduğu tahmin edilen Dünya’dan daha eski bir meteor olduğuna işaret ediyor.

Fransız Batı Bretagne Üniversitesi’nde jeokimyacı Jean-Alix Barrat liderliğindeki ekip, Mayıs 2020’de Cezayir’in Sahra Çölü’nde keşfedilen gök taşının, Dünya’nın oluşumundan önceye dayanan volkanik bir kaya olduğunu açıkladı.

Üniversite tarafından hazırlanan analiz raporunda “Bu gök taşı, bugüne kadar analiz edilen en eski magmatik kaya ve proto-gezegenleri kaplayan ilkel kabukların oluşumuna ışık tutmaktadır” denildi.

Fransız bilim insanları “Erg Chech 002” adlı gök taşının Güneş sisteminin oluşumu sırasında daha büyük kayalık gezegenler tarafından yok edilen veya emilen küçük bir kayıp gezegenden geldiğine inanıyor.

Uzmanlara göre, uzun bir yolculuktan sonra, gök taşı yaklaşık 100 yıl önce Dünya’ya düştü.

Jean-Alix Barrat’a göre resmi olarak bu türden 43 parça var ve bunların en önemlileri “yumruk büyüklüğünde”.

Kesildiğinde yeşilimsi görünen ve oldukça kahverengi bir yüzeye sahip olan bu kaya parçaları, Barrat’a göre “güneş sistemimizin oluşumunun istisnai bir tanığı”.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.