enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
11:22 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
11:04 CHP’li belediyeleri saran yolsuzluk ağı tek tek gün yüzüne çıkarken, Bayrampaşa Belediyesi’nden de 2 istifa geldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CDU-SPD koalisyonunda “maske” gerginliği

CDU-SPD koalisyonunda “maske” gerginliği
10.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Seçime hazırlanan Almanya’da koalisyon ortakları CDU ve SPD’nin arası “düşük kaliteli maske” iddiaları nedeniyle açıldı. SPD’li Çalışma Bakanlığı, CDU’lu Sağlık Bakanlığı’nı kalitesiz maske dağıtmaya teşebbüsle suçluyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP/TY,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da genel seçimlere aylar kala koalisyonu oluşturan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında Çin’den satın alınan düşük kaliteli koruyucu maskelerin yoksullara ve engellilere dağıtılacağına yönelik tartışmalar alevlendi.

CDU’nun elinde bulunan Sağlık Bakanlığı ile SPD yönetimindeki Çalışma Bakanlığı arasında yeterince kalite denetimi yapılmadan Çin’den düşük koruma özelliği olan maske ithal edildiği ve bu maskelerin yoksullara ve evsizlere dağıtılacağına ilişkin iddialar gündemdeki yerini koruyor.

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD), yeterince test edilmediği ileri sürülen koruyucu maskelerin dağıtımına izin vermediklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı’nı suçladı. Maske dağıtımı konusundaki anlaşmazlıkta, Bakanlığı’nın izlediği politikayı savununan Heil, Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn’dan (CDU) konuya açıklık getirmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı’nın “Standartları düşürme, bunları satın alımlara uyumlu hale getirme” girişiminde bulunduğunu ileri süren Heil, bakanlığına bağlı uzmanların ise böylesi bir girişimi reddettiklerini, kendisinin de uzmanların görüşü yönünde hareket ettiğini söyledi. Heil Çarşamba sabahı katıldığı bir televizyon programında, “Temiz davrandığımızı hissediyorum. Şimdi Spahn’ın cevap vermesi gereken sorular var” dedi.

CDU-SPD koalisyonunda gerginliğe neden olan tartışma haber dergisi Spiegel’in Çin’den sipariş edilen ve düşük kaliteli oldukları belirtilen koruma maskelerinin Sağlık Bakanlığı’nca engelli veya evsizlere dağıtılmasının planlandığını yazmasıyla başladı.

Çin'de bir maske atölyesi

Çin’de bir maske atölyesi

Dergi, Sağlık Bakanlığı’nın bu girişiminin Çalışma Bakanlığı tarafından engellendiğini ileri sürdü.

Haberin yayınlanmasından sonra koalisyonun küçük ortağı SPD saflarından CDU’lu Sağlık Bakanı Spahn’a yönelik istifa çağrıları geldi.

Ancak Spahn, iddiaları reddetti. Maskelerin AB sertifikasına sahip olmamasına karşın kalite kontrolünden geçirildiğini ve enfeksiyonlara karşı korunmak için güvenli olduklarının tespit edildiğini belirten Spahn, koalisyon ortağından özür beklediğini açıkladı.

CDU ve SPD arasında çıkan tartışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan CDU Genel Sekreteri Paul Ziemiak, gelinen süreçten SPD’yi sorumlu tuttu. SPD’nin adil seçim süreci yürütme konusundaki taahhüdünü çiğnediğini ifade eden Ziemiak, SPD’nin Sağlık Bakanı Jens Spahn hakkındaki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Bakanlığın açıklaması

Sağlık Bakanlığı da Cumartesi günü yaptığı açıklamada iddiaları reddetmiş ve evsizlere ve sosyal yardımla geçinenlere ücretsiz dağıtılan maskelerin “en iyi korumayı” sağladığı belirtilmişti. Tıbbi malzemelerin satın alınması sırasında “içinde bulunulan acil duruma” rağmen “titizlikle kaliteye dikkat edildiği” belirtilerek, inceleme sonucunda kalitenin yetersiz olduğunun tespit edilmesi halinde, Bakanlığın malı satın almadığı ve ödeme yapmadığı kaydedilmişti. Maskelerin yok edileceği iddialarına ilişkin olarak da, hükümetin bu yönde bir kararının olmadığı ifade edilmişti.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.