enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çavuşoğlu’ndan “Ermenistan” açıklaması: Darbelere karşıyız, şiddetle kınıyoruz

Çavuşoğlu’ndan “Ermenistan” açıklaması: Darbelere karşıyız, şiddetle kınıyoruz
26.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,”Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbeye ve darbe girişimine karşıyız. Ermenistan’da olan bu durumu da şiddetle kınıyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere  Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunuyor.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Bakan Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile görüştü.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

“Pandemi döneminde örnek bir dayanışma sergiledik”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pandemi döneminde Macaristan ile çok örnek bir dayanışma sergilediklerini belirterek, “İhtiyaç duyduğumuz ilaçları üretmek için bazı maddeleri Macaristan’dan ithal etmek istedik, bize bu konuda pozitif ayrımcılık yaptılar. Biz de Türk aşısını öncelikle vatandaşlarımızla ve dostlarımızla paylaşmak istiyoruz” dedi.

“İkili ilişkilerimizi geliştireceğiz”

Çavuşoğlu, Szijjarto ile yaptıkları görüşmelere de değindi:

“Türkiye’nin ve Avrupa’nın gündeminde olan birçok konuyu ele aldık. Çabalarımıza verdiği destek için Macaristan’a teşekkür ediyoruz. İkili ilişkilerimizi geliştireceğiz. Afrika ile de iş birliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz.” 

“Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbeye ve darbe girişimine karşıyız”

Ermenistan Genelkurmay Başkanı ve üst rütbeli komutanlar, Başbakan Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı. Paşinyan ise ülkede darbe girişimi olduğunu söyledi, Genelkurmay Başkanını görevden aldığını açıkladı.

Çavuşoğlu, Ermenistan’da yaşananlarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbeye ve darbe girişimine karşıyız. Ermenistan’da olan bu durumu da şiddetle kınıyoruz. Seçimle iş başına gelmiş bir hükümete bırakın darbe yapmayı, istifa çağrısında bulunması bile kabul edilemez. Bölgenin istikrarı için önemli bir fırsat penceresi, bunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Bölge ülkeleriyle de ne yapabileceğimizi konuşuyoruz. Darbe girişimleri, ülke istikrarını bozucu adımlardır. O nedenle karşıyız. Herhangi bir temasımız olmadı, biz de basından takip ediyoruz. Daha detaylı bilgi elde etmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin bu tutumu ilkeli bir tutumdur, darbeye karşıyız.”

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.