enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çavuşoğlu: Taliban’ın açıklamalarını olumlu karşılıyoruz

Çavuşoğlu: Taliban’ın açıklamalarını olumlu karşılıyoruz
18.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afganistan’da Taliban dahil tüm taraflarla diyaloğu sürdürdüklerini belirterek Kabil havaalanındaki tahliyelerde diğer ülkelere de yardımcı olduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban’ın başkent Kabil’i ele geçirmesi sonrasında verdiği mesajları olumlu bulduklarını söyledi.

Ürdün’de Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Eymen Safedi ile görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Taliban dahil tüm taraflarla diyaloğu sürdürdüklerini belirterek, “Şu anda ülkenin bir sakinleşmesi lazım. Şu ana kadar Taliban’ın verdiği mesajları da olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz. Gerek yabancılara gerek diplomatik misyonlara gerekse kendi halkına yönelik. Umarım eylemlerde de bunu görürüz. Biz Türkiye olarak kardeş Afganistan’ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını ve huzurunu desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Taliban’dan ılımlı mesajlar

Pazar günü Kabil’i ele geçiren Taliban, iki gündür yaptığı açıklamalarda uluslararası toplumla diyalog ve iş birliği mesajları vermiş, ülke içinde de tüm aktörlerle diyaloğa hazır olduklarını bildirmişti.

Taliban’ın politbüro sözcüsü Muhammed Naim dün El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada Taliban’ın izolasyon içinde yaşamak istemediğini belirterek, “Tüm ülke ve kuruluşlardan bütün sorunların çözümü için bizimle masaya oturmalarını istiyoruz” demişti.

Taliban sözcüsü Suheyl Şahin de bugün yaptığı açıklamada benzer mesajları yineleyerek, “İslami değerler ve Afgan geleneklerine uyumlu bir şekilde kadınlar ve azınlıkların haklarına saygı göstereceklerini” belirtmişti. Şahin, kurulacak yeni rejimin ülkedeki tüm etnik grupları temsil edeceğini kaydederek ülkenin yeniden imarında uluslararası toplumla birlikte çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.

“Tahliyelerde diğer ülkere yardımcı oluyoruz”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Ürdün’de yaptığı açıklamada, Afganistan’da gelişmelerin hızlı bir şekilde gerçekleştiğini belirterek ülkeden ayrılmak isteyenlerin güvenli şekilde ayrılması için gereğini yaptıklarını kaydetti.

Türkiye’nin havaalanında güvenlik ve yönetimi üstlendiğini hatırlatan Çavuşoğlu, “Orada ABD ve İngiltere gibi bazı kardeş ülkelerin de askeri güçleri var. Burada 1-2 gün içinde güvenlik tamamen tesis edildikten sonra tahliyelerin yapılması devam edecek. Biz Türkiye olarak sadece kendi vatandaşlarımızın değil, diğer ülkelerin vatandaşlarının tahliyesine de yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

EK Kaynaklar : DW

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.