enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:38 “NATO ülkelerine gitmeyelim”
09:07 Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nun (TABEF) beşincisi bugün İstanbul’da atılacak
08:49 Türkiye’de 5G’ye geçişin ilk aşaması olan operatörlere yönelik frekans ihalesini bugün gerçekleştirecek
07:51 SETA 2025 Güz Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
07:46 Cumhurnaşkanı Erdoğan,”Gazze’nin vatanlarını savunan evlatlarına terörist iftirası asla atmadık”
07:44 Kriter’in Ekim Sayısı Çıktı!
07:42 Bisiklet tutkunları, Çeşme’de pedal basacak 
07:27 Eskişehir’de 694 milyon ton nadir element bulundu
07:25 Şarm El-Şeyh Zirvesinde ’Yeni Bir Ortadoğu’nun Doğuşu’
07:19 Bakan Güler, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
07:14 Doç. Dr. Nebi MİŞ, “Muhalefet, CHP’nin Gölgesinde Yaşamak Zorunda mı?”
20:12 Kumar Bir Halk Sağlığı Sorunudur
07:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar 
07:54 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
07:43 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
07:40 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
07:28 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
07:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık”
07:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
07:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çavuşoğlu Fransa Dışişleri Bakanı’yla Görüştü

Çavuşoğlu Fransa Dışişleri Bakanı’yla Görüştü
19.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’yi de konuşacağı 25-26 Mart zirvesi öncesinde Türkiye ile arasında diplomatik temaslar hız kazandı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştü.

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada iki bakan arasındaki görüşme doğrulandı, ikili ve bölgesel konularla Avrupa Birliği konularının ele alındığı belirtildi.

Fransız Dışişleri Bakanlığı’ndan ise “İki bakan, başta bölgesel meseleler olmak üzere ikili alışverişleri sürdürme konusunda anlaştılar” açıklaması geldi.

Açıklamada, İki bakanın 8 Aralık’ta telefonla görüştükleri, ardından 2 Mart’ta Cumhurbaşkanları Emmanuel Macron ve Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle bir görüşme yaptıkları belirtildi.

Açıklamada, “İki bakan yaşanan gerginliklerin ardından bu görüşmeler ışığında, ikili ilişkileri, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerini, özellikle de 22 Mart AB Dışişleri Konseyi ve 25-26 Mart Avrupa Konseyi toplantıları çerçevesinde ele almıştır” denildi.

Cuma günü de (19 Mart) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konsey Başkanı Charles Michel ve Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile video konferans yöntemiyle görüşecek. AB’nin Türkiye ile ilişkileri masaya yatırmaya karar verdiği 25-26 Mart liderler zirvesi öncesinde ikili ilişkilerin geldiği nokta değerlendirilecek.

AB Dışişleri Bakanları’nın zirveye hazırlık amacıyla 22 Mart’ta yapacağı Dışişleri Konseyi toplantısında da bu konu ele alınacak. AB’li bakanlar, Dış İlişkiler Yüksek Komiseri Josep Borrell’in Türkiye hakkında hazırladığı raporu da görüşecek.

Geçen yıl Şubat ayında TPAO’nun iki yöneticisini kara listeye alan AB, 25-26 Mart’ta yapılacak zirvede Türkiye’ye karşı daha sert ekonomik yaptırımları değerlendirme kararı almıştı.

Ankara, Doğu Akdeniz konusunda maruz kaldığı suçlamaları reddediyor ve AB’de teklif edilen yaptırımları taraflı olarak değerlendiriyor.

Ancak diplomatlar son dönemde hem Türkiye hem de Avrupa Birliği’nin birbirine karşı tutumunda yumuşama olduğu görüşünde.

Haber: Arzu Çakır / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.