enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Büyüyen Türkiye’ye inanıyoruz: Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı’ndan övgü

Büyüyen Türkiye’ye inanıyoruz: Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı’ndan övgü
10.10.2022
A+
A-

Türkiye’de ekonomik aktivite ve endüstriyel imkanların güçlü olduğunu belirten Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Odile Renaud-Basso, “2022 için büyüme tahminimizi yüzde 4,5’e yükselttik. Türkiye’nin güçlü bir büyüme potansiyeli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Büyüyen Türkiye’ye inanıyoruz: Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanından övgüUluslararası Haber Ajansı (UHA)nın ‘Yeni Şafak’dan aktardığı haberine göre, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, “Türkiye için olumlu bir büyüme bekliyoruz. 2022 için büyüme tahminimizi yüzde 4,5’e yükselttik ve gelecek yıl için büyüme tahminimiz biraz daha aşağıda, ancak biz Türkiye’nin güçlü bir büyüme potansiyeli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Renaud-Basso, Türkiye’de ekonomik aktivite ve endüstriyel imkanların güçlü olduğunu ve Türkiye’nin çok genç, enerjik ve yetenekli bir nüfusa sahip olduğunu ifade etti.

17 MİLYAR DOLARDAN FAZLA YATIRIM

Renaud-Basso, “EBRD, 2009 yılında Türkiye’de yatırım yapmaya başladı. O zamandan beri 17 milyar doların üzerinde yatırım yaptık ve ülkede çok yüksek düzeyde faaliyetimiz var” diye konuştu.

Geçen yılın Türkiye’ye yatırımda rekor kırdıkları bir yıl olduğunu anımsatan Renaud-Basso, “Geçen yıl Türkiye’de 2 milyar dolarlık yatırımımız oldu. Bunun yüzde 93’ü özel sektöre yönelikti. Türkiye’de özel sektörün kalkınması, yeşile dönüşüm, yeşil gündeme geçişin desteklenmesi gelecek dönemde de öncelikli alanlarımızdan olacak” değerlendirmesinde bulundu.

YENİ PROJELERE ODAKLANDIK

Renaud-Basso, Türkiye’de yeni projeleri finanse etmeyi ve faaliyet seviyelerini yüksek tutmayı istediklerini ifade ederek, “Tabii bu büyük ölçüde talebe bağlı. Dolayısıyla, hükümet, belediyeler, özel sektörden gelecek finanse edebileceğimiz projelere ihtiyacımız var. Çevreci, rekabetçiliği artıran, kapsayıcılığa katkıda bulunan projeler önceliklerimiz arasında. Bunlar bizim için önemli kriterler. Ülkede aktif olmaya devam etmeye ve müşterilerimize bu zor zamanlarla yardımcı olmaya hazırız” dedi.

ÇEVRECİ ENERJİYE YAKIN TAKİP

Şu anki enerji krizi nedeniyle enerji güvenliği finansmanının faaliyet gösterdikleri tüm ülkelerde banka için büyük bir öncelik olduğuna dikkati çeken Renaud-Basso, şunları söyledi: “Türkiye’de finanse ettiğimiz yenilenebilir bir projemiz var ve mümkün olduğunda bunu yapmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla bunun bizim için çok önemli bir öncelik olmaya devam edeceğini düşünüyorum. Türkiye, bu konuda çok yüksek bir potansiyele sahip ama yine de kömüre ve gaza çok bağlı. Türkiye’nin geçen yıl Paris Anlaşması’nı imzalamış olmasını çok olumlu ve önemli buluyorum.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.