enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bülent Turan’dan köprü eleştirilerine yanıt: Ne gerek var dedikleri Sabiha Gökçen dünyanın en çok kullanılan altıncı havalimanı

Bülent Turan’dan köprü eleştirilerine yanıt: Ne gerek var dedikleri Sabiha Gökçen dünyanın en çok kullanılan altıncı havalimanı
04.04.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan çeşitli açıklamalarda bulundu. Muhalefetin köprü eleştirilerine cevap veren Turan Sabiha Gökçen Havalimanı yapılırken Kemal Kılıçdaroğlu, “Hangi uçak inecek?” dedi. Bugün Sabiha Gökçen dünyanın en çok kullanılan altıncı havalimanı.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi’nde soruları yanıtladı.

Bülent Turan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

BABACAN’IN SÖZLERİNE TEPKİ

Sayın Babacan’ın bu sözlerini kötü niyet olarak görüyorum. Kılıçdaroğlu’nun her söylediğini tekrarlayan biri oldu. Bu insanların yüzde 50+1 alıp iktidar olma hedefleri yok. Yüzde 1, 2 oy alıp Erdoğan’ı devirme hedefleri var.

Ben iş adamlarını siyasetiyle değerlendirmek istemem. Konuştum kendisiyle, böyle yapmak istemezdim dedim. İhaleyi almayana almış demek,ihale olmuşken olmamış demek büyük haksızlık. Dilin ayarı yok ama bu başka bir şey.

SABİHA GÖKÇEN EN ÇOK KULLANILAN 6. HAVALİMANI

Sabiha Gökçen Havalimanı yapılırken Kemal Kılıçdaroğlu, “Hangi uçak inecek?” dedi. Bugün Sabiha Gökçen dünyanın en çok kullanılan altıncı havalimanı.

Hiç araç geçmese, ambulans için lazım. Zaten devlet bunu yaptırırken bir birim bulması lazım. İster faize, istersen altına, bir şeye bağlaması lazım. Köprü olduğu için araca bağlanıyor. 45 bin araç ölçüm meselesidir.

YAP İŞLET DEVRET MODELİ

Normal köprülerde vatandaş geçse de geçmese de aynı köprüyü ödüyor.

Siz de ben de maaşımızdan, vergimizden aynı oranda para ödüyoruz. Yap işlet devretlerde geçenlerden para verdiği için, geçmeyenler daha az para veriyor. Bu ekstra bir imkan değil mi?

Devlet, 10 yıl taksitle çok seri şekilde köprü yaptırıyor. Bitiminde devletin olacak bu köprü.

Kamu yatırımı olarak değerlendiriliyor. Bunu çok garip bir tartışma olarak değerlendiriyorum. Köprüde 45 bine bağlanmış.

BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİ BÖYLE ÇALIŞIYOR

Zamanında bitiremeyebilir, çok uzun süre olduğu için kar edemeyebilir, bakım masraflarını iyi hesaplamazsa farklı bir bedel çıkabilir.

Devlet yatırım yaparken de Hazine’den verdiği için bir farkı yok. Bu bir finans yöntemi. Bazısı ihaleyle yapar, bazısı yap işlet devretle yapar. Kaldı ki son zamanlarda birçok Avrupa ülkesi yap işlet devret modeliyle yapıyor.

Ben yasama temsilcisiyim. Yürütmede yanlış olursa bunu tabii ki muhalefet dile getirir. Ancak olmayanla siyaset yapılmasına isyan ediyorum. CHP’li müteahhitleri sayıp onlara da çete mi diyeceğiz? CHP’liler bu ülkenin daha zengin insanları. Asla kabul etmiyorum ama AK Parti’nin beşli çetesi varsa CHP’nin 25’li çetesi var. CHP’deki çetelerin nasıl genel başkan değiştirdiğini, parti dizayn ettiklerini gördük. Çete aranacaksa AK Parti’de değil CHP’de aramak lazım.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.