enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
23:08 Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nda ne FETÖ’ye ne de herhangi bir terör örgütüne asla geçit yoktur, olmayacaktır”
22:59 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
22:49 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
19:32 LGS tercih süreci başladı
09:54 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:22 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:06 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:58 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:44 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
08:07 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
07:37 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
07:23 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
07:19 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi
07:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
07:07 Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’dan Demokrasi ve Milli Birlik Vurgusu
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
23:01 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
08:56 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bülent Turan kongreyi TRT Haber’de değerlendirdi

Bülent Turan kongreyi TRT Haber’de değerlendirdi
25.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “19 yılın sonunda bu kongreyi yapabiliyor olmak çok kıymetli. Partimizin güçlü olduğuyla ilgili hiçbir şüphemiz yok” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’ni TRT Haber canlı yayınında değerlendirdi.

Partinin Türkiye’de örnek bir kongre yaptığını söyleyen Turan, bunun çok kıymetli olduğunu anlattı.

“AK Parti 19 yıllık iktidar olmasına rağmen, 7. kongresini yapmasına rağmen hiçbir tartışmaya, hiçbir gerginliğe, olağanüstü bir krize asla imkan vermeden ve çok büyük sayılarda dönüşüm yaparak Türkiye’de örnek bir kongreyi yapıyor. Dünyanın gelişmiş birçok ülkesine baktığınızda, seçimlerden sonra 1-2 dönem iktidar olan partiler ya yorulurlar ya değişirler. Türkiye’de 19 yıllık iktidara rağmen, bırakın yorgunluğu, bırakın gerginliği tam aksine sanki ilk kongre gibi yine heyecanlı olunmasını çok önemli buluyorum ben.”

AK Parti’nin vizyonuyla, kongresiyle uzun yıllar iktidarda kalacağının sinyalini verdiğini anlatan Turan, “19 yılın sonunda bu kongreyi yapabiliyor olmak çok kıymetli. Partimizin güçlü olduğuyla ilgili hiçbir şüphemiz yok, Meclisimizin güçlü olduğuyla ilgili hiçbir şüphemiz yok” dedi.

Anayasa çalışmalarını da değerlendiren Turan, şunları söyledi:

“Anayasa içeriğiyle ilgili Cumhurbaşkanımızın verdiği temel parametreler, yapım süreciyle ilgili ortaya koyduğu temel yaklaşım hepsi kıymetli. Genel Başkanımız ‘Önümüzdeki yüz yılı şekillendirelim siyasi olarak, bunu yaparken de tüm partiler beraber yapalım. 84 milyon bunu beraber yapalım’ dedi. Yeni dil inşasının çok kıymetli olduğu kanaatindeyim.”

İstanbul Sözleşmesi yorumu

Kadın hakları vurgusunun çok kıymetli olduğunu söyleyen Turan, “İstanbul Sözleşmesi, 10 yıldan beri zaten bizim ülkemizde var olan bir sözleşme. Her sözleşmenin gelmesinden veya kalkmasından sonra sevinen olur, üzülen olur. Fakat bir sözleşmeye bağlı olarak bir hak tamamen yok olmaz veya var olmaz. Sözleşmeye bağlı hangi hak yok oldu? ‘Şu hakkımız somut olarak yok oldu’ diyecek bir şey var mı? Asla yok. Bizim kanunlarımız, anayasamız hepsi yerinde. Kadına pozitif ayrımcılık, şiddeti önleme kanunu, aile kanunu. Hepsi duruyor şu an. Bir eksiğimiz varsa mevzuat değişikliğine hazırız, önerilere hazırız.”

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.