enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:21 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:05 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:52 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:41 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:07 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:50 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:37 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BTP Sözcüsü Emre Polat: ABD Başkanı Biden’ın ‘Soykırım’ ifadesini kullanması yeni bir sürecin başlangıcıdır

BTP Sözcüsü Emre Polat: ABD Başkanı Biden’ın ‘Soykırım’ ifadesini kullanması yeni bir sürecin başlangıcıdır
29.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi soykırım tuzağına dikkat çekti.

BTP sözcüsü Emre Polat: ABD Başkanı Biden’in 24 Nisan mesajında ‘Soykırım’ ifadesini kullanması yeni bir sürecin başlangıcıdır.  Emperyalist hesapların ‘4T’ olarak formülize edilen Tanıma, Tanıtma, Tazminat ve Toprak planı işlemektedir” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat ABD Başkanı Joe Biden’in Türkiye’yi soykırımla suçlamasına tepki gösterdi.

“Tarihi Kızılderililerden Vietnam’a kadar, Hiroşima’dan Irak’a kadar katliam ve soykırımlarla dolu olan ABD, tarih boyunca adaletin simgesi olmuş olan yüce Türk milletini büyük bir küstahlıkla soykırımcı ilan etti. “ diyen Polat, “ABD Başkanı Biden’in 24 Nisan mesajında ‘Soykırım’ ifadesini kullanması yeni bir sürecin başlangıcıdır.  Emperyalist hesapların bu konudaki  ‘4T’ olarak formülize edilen Tanıma, Tanıtma, Tazminat ve Toprak planı işlemektedir. Aslında bunda şaşılacak bir durum yoktur, haçlı zihniyeti Sevr’i kaldığı yerden sürdürmek niyetindedir“ dedi.

“AKP’nin başarısız dış politikasına yeni bir halka”

Açıklamasında, “18 yıldır ülkeyi yöneten iktidar, en hafif tabirle başarısızlıklarla dolu dış politikasına yeni ve acı bir halka daha eklemiştir.” diyen BTP Sözcüsü Polat şöyle devam etti;

“Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan, ‘Biden’in sözleri bizi ziyadesiyle üzmüştür, kendisi ile Haziran’daki NATO zirvesinde görüşürüz’ demekle yetindi.  Zaten Süleymaniye’de askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde ABD’ye nota verilmesini isteyenleri, ‘Ne Notası müzik notası mı ‘ diye azarlayan bir zihniyetten daha fazlasını beklemiyoruz.”

ABD hala stratejik ortak mı?

Montrö ve Kanal İstanbul tartışmasına da değinerek, “AKP hükümetinin her alana sirayet etmiş olan ABD angajmanı, ülkemiz için ulusal güvenlik meselesi haline gelmiştir diyen BTP sözcüsü Polat, parasını verdiğimiz F-35’leri vermeyen, Suriye ve Irak’ta terör örgütüne desteğinin sürdüren bir ülke için için hala stratejik ortak ifadesinin kullanılmasını nasıl yorumlamalıyız’ diye sordu.

İktidarın ‘Konstantinapol’ sessizliği manidar

ABD Başkanı Biden’in ‘soykırım’ ifadesini kullandığı açıklamasında İstanbul için “Konstantinapol” demesine iktidarın sessiz kalmasına da dikkat çeken BTP Sözcüsü; “İktidar bu ifade karşısında adeta 3 maymunu oynamaktadır. İstanbul’un Bizans dönemindeki adıyla anılmasına karşı yaşanan sessizlik manidardır. Hele hele, Ayasofya konusunda millete pazarlanan görüntü ile Konstantinapolis ifadesine karşı oluşan bu sessizliği yanyana koyduğumuzda tablo daha net anlaşılmaktadır. Şu bilinmelidir ki İstanbul’u Konstantinapol ilan eden Biden daha önce de Fener Rum Patriğini de ‘Ekümenik’ ilan etmişti.  Yüce milletimizden Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarına bir de bu açıdan bakmalarını tavsiye ediyoruz. ”

BTP tehlikeyi 20 yıl önce gördü ve uyardı

Açıklamasında BTP’nin Türkiye’ye kurulan Ermeni tuzağı karşısındaki tavrına da dikkat çeken Emre Polat, “Tüm alanlarda olduğu gibi Ermeni meselesinde de ilk adım, önleyici tedbir Bağımsız Türkiye Partisi’nden gelmişti. Merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş daha 2000li yılların başında bu tehlikeyi görmüş ve ülkemizin dört bir yanında “Soykırım İddialarını Red ve Ulusal Bağımsızlık Mitingleri” düzenleyerek hem devletimizi hem de milletimizi bu konuda ayık olmaya davet etmişti. Genel Başkanımız Hüseyin Baş da ‘soykırım bahane asıl hedef bu topraklardaki Müslüman Türk varlığıdır” diyerek meselenin özüne işaret etmiştir.“ dedi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.