enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BTP Lideri ve anayasa…

BTP Lideri ve anayasa…
14.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Hüseyin Baş: Anayasa’dan dört madde değişeceğimize, Türkiye’den dört siyasetçiyi değiştirsek tüm Türkiye rahat edecek.

Adının Yeniden Kuruluş Anayasası olacağı ifade edilen yeni anayasa tartışmaları bir anda siyasetin ana gündemine oturdu.
Bu kapsamda anayasanın ilk 4 maddesi de tartışmaya açılırken Bağımsız Türkiye Partisi’nden (BTP) oldukça dikkat çekici bir açıklama geldi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dört madde yerine 4 siyasetçi değişse Türkiye rahat edecek” dedi.

BTP lideri paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

 “Anayasa’dan dört madde değişeceğimize, Türkiye’den dört siyasetçiyi değiştirsek tüm Türkiye rahat edecek.”
Hüseyin Baş’ın bu paylaşımı sosyal medyada büyük yankı buldu, çok sayıda beğeni adı.

“Muhalefet Ayasofya’da gelmediği oyuna burada geliyor”

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Oda TV’de katıldığı programda da Türkiye’nin gerçek meselesinin anayasa değil ekonomi olduğunu ifade ederek muhalefetin iktidarın oyununa geldiğini söyledi.

Hüseyin Baş şu ifadeleri kullandı; “Son anayasa çıkışı ile birlikte iktidar seçim tarihi 2023’e demirledi gibi bir durum var. Muhalefet Ayasofya’da gelmediği oyuna burada geliyor. Türkiye’nin gerçek problemi anayasa değil, Türkiye’nin gerçek problemi ekonomi. İktidarı ekonomi gündeminden çıkartmayacaksın. Sen eğer Meclis içi bir muhalefet isen iktidara oradan gideceksin. Türkiye’de problem ekonomi. İnsanlar evine ekmek götüremiyor, İnsanlar açlıktan intihar ediyor. Bu gündemden çıkıp anayasa konuşuyoruz. Sen anayasaya uydun da, anayasa seni bir konuda engelledi de anayasayı mı değiştiriyoruz. Türkiye’de ihale kanunları anayasaya uygun mu yapılıyor, ceza hukuku anayasaya uygun mu işliyor, gözaltı süreleri anayasaya uygun mu işliyor? Hayır! Yerel mahkeme anayasa mahkemesinin kararına uyuyor mu? Anayasa diye bir şey mi kaldı?  Delik deşik ettiniz, şimdi de değişelim diyorsunuz. Bu anayasayı bu kadar dövdüğünüz yeter. Bizim meselemiz ekonomi, o yüzden ekonomiyi konuşmamız lazım. Ekonomiyi konuşmadığımız sürece, Türkiye’nin gerçeklerini konuşmadığımız sürece, sosyal adaleti konuşmadığımız sürece biz Türkiye’de seçim bile yapamayız.”

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.