enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:28 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:32 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
07:57 ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde ayrıntılar bugün belli olacak
07:46 Hollanda Açık Deniz Rüzgâr Enerjisi Çevrim Santrali Kurulumu İçin İhale Açıldı
07:37 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 günlük Kuveyt, Katar ve Umman Körfez turundan notlar!
07:34 Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), İhracata verdiği destekle büyüyor!
07:34 ABD Başkan Yardımcısı Vance: Trump’ın politikası Batı Şeria’yı İsrail’e ilhak etmek değil
07:28 İlham Aliyev Macaristan Başbakanını tebrik etti
07:18 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Meclisi’nden Uras Ege ve Teoman için destek çağrısı
07:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner projesi, Bilimin yeni rotası UçakPark kapılarını açtı…
07:12 Ermenistan Başbakanı Paşinyan: “Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki taşımacılığı sağlamaya hazır”
07:12 İstanbul Bayrampaşa İlçe Belediye Meclisinin belediye başkan vekili seçimi 26 Ekim 2025 Pazar günü yapılacak…
07:05 Uygun fiyatlı uçak bileti bulmak artık sadece şansa bağlı değil. Uçak bileti alırken bilmeniz gereken gizli tasarruf yöntemleri!
07:03 Prof. Dr. Mehmet Yüce: “Sayın İlham Aliyev’in Kazakistan ziyareti, Orta Asya jeopolitiğinde yeni “Türk ekseni”nin oluşum aşamasını göstermektedir”
07:03 Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı Denizli’de KOBİ’leri Geleceğe Taşıyor
07:02 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Birinci Türkoloji Kurultayı’nın 100. yılı için kararname imzaldı.
07:02 Geriatri Uzmanı Dr. Sibel Akbaş, “Palyatif bakımı yaşamı tehdit eden hastalıklarla mücadele eden hasta ve yakınlarının yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bütüncül bir sağlık hizmeti”
07:00 CHP’nin kurultay tarihi belli oldu
00:22 Türkiye ve Umman arasında medya, enformasyon ve kamu diplomasisi alanlarında mutabakat zaptı imzalandı…
00:21 TUSAŞ’ta yaşanan terör saldırısının üzerinden 1 yıl geçti. TUSAŞ Şehitleri, Ankara’da kabirleri başında dualarla anıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Brüksel, şehir turlarında atlı arabalardan elektrikli araçlara geçen ilk şehir oldu

Brüksel, şehir turlarında atlı arabalardan elektrikli araçlara geçen ilk şehir oldu
20.08.2024
A+
A-

Brüksel’deki Grand-Place’de turistler artık atlı arabalarla değil, elektrikli ‘atlı arabalarla’ gezintiye çıkıyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil Fransızca

Gazeteci* Amandine Hess’in haberine göre, Haziran euronews (Türkçe) - YouTubeayının başından bu yana Brüksel, şehir turları için kullanılan atlı arabaları kaldırarak elektrikli araçlara geçen ilk şehir oldu.

Araçlar elektrikli olmalarına rağmen stil olarak at arabalarını andırıyor.

Şehirde atlı araba operasyonunu yürüten firmanın yöneticisi Thibault Danthine, 2022’de belediye meclisinde aldığı finansman desteğiyle bu yaz iki yeni elektrikli aracı hizmete sundu. Danthine, Euronews’e verdiği röportajda, geçişin kısmen atlı arabaların etik sorunlarından kaynaklandığını belirtti.

Les Caleches Electriques de Bruxelles’in yöneticisi Danthine, “Lojistik ve insan kaynakları sorunları vardı. Sürücü bulmak gittikçe zorlaşıyordu. Etik değerler de değişiyor ve bu da anlamanız gereken bir şey. Günümüzde hayvanlarla olan ilişki farklı ve hayvanlarla ticari faaliyette bulunmak daha az kabul görüyor,” dedi.

Son yıllarda, turizm amacıyla kullanılan atlı arabalara yönelik eleştiriler artmakta.

Geçen yıl Sevilla’da, sıcak hava dalgasının ortasında turistleri taşımaya çalışırken ölen at, bu duruma bir örnek oluşturdu.

Hayvanları korumaya her zaman önem verdiğini belirten Thibault Danthine, altı atını satma girişiminde bulundu.

Danthine, “Elektrikli at arabalarının ilgi çekeceğinden hiç şüphem yoktu. Çünkü günümüzde insanlar yeni, alışılmadık, aileleri ya da arkadaşlarıyla birlikte yapacakları bir şeyler deneyimlemek istiyor. Ve elektrikli at arabaları tüm bunları yapıyor. Dolayısıyla biz de dönem tarzını koruyoruz ve bence bu mirasa saygı duymak önemliydi,” ifadelerini kullandı.

Girişimci, geçtiğimiz haziran ayında piyasaya sürülen ve Polonya’da üretilen iki araç için yatırım yaptı. Üçüncüsü ise bu yaz teslim edilecek.

Markanın adı, 1832 yılında at arabalarını elektrikli hale getiren ilk kişi olan Robert Anderson’a ithafen Anderson.

Menzili 120 kilometre olan aracın her iki günde bir şarj edilmesi gerekiyor.

Amandine Hess (@AmandineHess) / X

Gazeteci* Amandine Hess

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.