enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Brüksel, şehir turlarında atlı arabalardan elektrikli araçlara geçen ilk şehir oldu

Brüksel, şehir turlarında atlı arabalardan elektrikli araçlara geçen ilk şehir oldu
20.08.2024
A+
A-

Brüksel’deki Grand-Place’de turistler artık atlı arabalarla değil, elektrikli ‘atlı arabalarla’ gezintiye çıkıyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil Fransızca

Gazeteci* Amandine Hess’in haberine göre, Haziran euronews (Türkçe) - YouTubeayının başından bu yana Brüksel, şehir turları için kullanılan atlı arabaları kaldırarak elektrikli araçlara geçen ilk şehir oldu.

Araçlar elektrikli olmalarına rağmen stil olarak at arabalarını andırıyor.

Şehirde atlı araba operasyonunu yürüten firmanın yöneticisi Thibault Danthine, 2022’de belediye meclisinde aldığı finansman desteğiyle bu yaz iki yeni elektrikli aracı hizmete sundu. Danthine, Euronews’e verdiği röportajda, geçişin kısmen atlı arabaların etik sorunlarından kaynaklandığını belirtti.

Les Caleches Electriques de Bruxelles’in yöneticisi Danthine, “Lojistik ve insan kaynakları sorunları vardı. Sürücü bulmak gittikçe zorlaşıyordu. Etik değerler de değişiyor ve bu da anlamanız gereken bir şey. Günümüzde hayvanlarla olan ilişki farklı ve hayvanlarla ticari faaliyette bulunmak daha az kabul görüyor,” dedi.

Son yıllarda, turizm amacıyla kullanılan atlı arabalara yönelik eleştiriler artmakta.

Geçen yıl Sevilla’da, sıcak hava dalgasının ortasında turistleri taşımaya çalışırken ölen at, bu duruma bir örnek oluşturdu.

Hayvanları korumaya her zaman önem verdiğini belirten Thibault Danthine, altı atını satma girişiminde bulundu.

Danthine, “Elektrikli at arabalarının ilgi çekeceğinden hiç şüphem yoktu. Çünkü günümüzde insanlar yeni, alışılmadık, aileleri ya da arkadaşlarıyla birlikte yapacakları bir şeyler deneyimlemek istiyor. Ve elektrikli at arabaları tüm bunları yapıyor. Dolayısıyla biz de dönem tarzını koruyoruz ve bence bu mirasa saygı duymak önemliydi,” ifadelerini kullandı.

Girişimci, geçtiğimiz haziran ayında piyasaya sürülen ve Polonya’da üretilen iki araç için yatırım yaptı. Üçüncüsü ise bu yaz teslim edilecek.

Markanın adı, 1832 yılında at arabalarını elektrikli hale getiren ilk kişi olan Robert Anderson’a ithafen Anderson.

Menzili 120 kilometre olan aracın her iki günde bir şarj edilmesi gerekiyor.

Amandine Hess (@AmandineHess) / X

Gazeteci* Amandine Hess

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.