enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Almanya: Kalifiye göçmenleri nasıl zorluklar bekliyor?
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
00:01 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM İzniyle Rus Gübresi Afrika’ya Gönderiliyor

BM İzniyle Rus Gübresi Afrika’ya Gönderiliyor
13.11.2022
A+
A-

Rus gübre üreticisi Uralchem-Uralkali, Hollanda, Estonya ve Belçika’da bulunan kendilerine ait gübre stoklarının Afrika ülkelerine gönderilmesi konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

Şirket yöneticisi Dimitri Konyaev, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği ülkelerinde tutulan 262 bin tondan fazla gübrenin Afrika ülkelerine ulaştırılması için Birleşmiş Milletler’le aktif bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Hollanda tarafından yapılan açıklamada da Rusya’ya karşı uygulanan ambargolar nedeniyle, Rotterdam limanında el konulmuş durumda bulunan 20 bin ton gübrenin, Birleşmiş Milletler’den gelen talep üzerine Malavi’ye gönderilmesine izin verileceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, ambargolar ve yaptırım listesinde bulunan bir şirket yetkilisi nedeniyle gübre satışından Rus şirketinin herhangi bir gelir elde etmeyeceği vurgulandı.

Birleşmiş Milletler yetkilileri de ilk etapta Malavi’ye gönderilecek olan gübrenin bu hafta yola çıkacağı açıklandı. Rus şirket Hollanda dışında Belçika ve Estonya’da da el konulmuş durumda bulunan gübreleri bulunduğunu açıkladı.

Rus tahıl ve gübre ürünleri aslen Moskova yönetimine karşı uygulanan yaptırımlar kapsamında değil ancak Rusya mevcut ambargolar nedeniyle ödeme, sigorta ve liman işlemlerini gerekçe göstererek tahıl ve gübre ihracatında sorunlar olduğunu belirtiyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.