enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:58 Afrika kıtasının en ka­labalık ülkesi Nijer­ya’dan Türk iş insan­larına yatırım daveti geldi…
07:52 Almanya’da yapılan bir anket, halkın yarısından fazlasının ülkenin Filistin’i şimdi devlet olarak tanımasından yana olduğunu ortaya koydu.
07:49 Ümmet, mezhep ve rejim üçgeninde İran’ın bölgesel hedefleri -II-
07:48 T.C. Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, “Tunus, Türk firmaları açısından önemli bir ihraç pazarı olarak değerlendirilmektedir”
07:43 Balıkesir Sındırgı’da meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem ve yaralılar…
07:41 Avrupa’nın yeniden silahlanma programı çerçevesinde Yunanistan!
07:40 Yazar Halis ÖZDEMİR: İslam medeniyetinin en önemli şahsiyetlerinden Hoca Ahmet Yesevi’nin yurdu Şimkent
07:38 Bambum 81 İlde 100 Bin Fidanla Seferberlik Başlatıyor
07:37 Trump Rotası: ABD’nin Zengezur Hamlesi ve Azerbaycan-Ermenistan Arasında Yeni Dönem
07:30 Konil Kağıt’tan konkordato ilanı
07:22 Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: Deprem korkusu olmadan en rahat uyuyacağım il…
07:18 Devlet değil, terör örgütü katil, soykırımcı, yeryüzünün lanetli ülkesi siyonist İsrail zülmune devam ediyor…
07:09 Medya Günlüğü: Türkiye ve Rusya, savaş ve barış
00:24 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, “Yeni KOBİ tanımı, Kocaeli için stratejik öneme sahip”
10:42 Skora Aldanmayın!…
08:40 Türkiye’nin ilk İklim Kanunu’yla yenilenebilir enerji sektörünün finansal teşviklere erişiminin artması bekleniyor
07:51 “Krizde Büyümenin Anahtarı: Anlam, Veri ve Esneklik”
07:48 Kocaeli Ticaret Odası’ndan (KOTO), Konsolosluklara Co-Matching daveti
07:47 Genç KADEM Eğitim Kampı Kocaeli’de Gerçekleşti
07:46 Ümmet, mezhep ve rejim üçgeninde İran’ın bölgesel hedefleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM, İran’ın da aralarında bulunduğu yedi ülkenin oy hakkını borçları nedeniyle askıya aldı

BM, İran’ın da aralarında bulunduğu yedi ülkenin oy hakkını borçları nedeniyle askıya aldı
23.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Birleşmiş Milletler (BM), İran’ın da aralarında bulunduğu 7 ülkenin ödemedikleri borçları nedeniyle Genel Kurul’daki oy kullanma hakkını kaybettiğini açıkladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır’a yazdığı mektupta diğer altı ülkenin Nijer, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo Cumhuriyeti, Güney Sudan ve Zimbabve olduğunu belirtti.

BM tüzüğü, katılım aidatlarını iki yıldır ya da daha uzun süredir ödememiş ülkeler için oy hakkının askıya alınmasını öngörüyor.

Her ülkenin toplam borcunun belirtildiği mektupta ayrıca oy hakkının tekrar elde edilebilmesi için ödenmesi gereken miktar da belirtiliyor.

3,2 milyar euroluk yıllık bütçesi bulunan BM’ye İran’ın 16,2 milyon euro borcu bulunuyor. BM’nin bu bütçesinin yanında Barış Operasyonları için de yıllık 6,5 milyar euroluk bir bütçe ayrılıyor.

2020’de de Venezuela, Lübnan, Yemen, Gambia, Tonga, Orta Afrika Cumhuriyeti ile Lesotho’nun katılım aidatlarını ödememeleri nedeniyle oy kullanma hakları askıya alınmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.