enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:00 Yaz tatilinde çocuklara kültürel bir yolculuk: Tikutu’nun masal dünyası her yerde yanınızda  
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Blinken ve Austin Brüksel’de Görüşmeler Yapacak

Blinken ve Austin Brüksel’de Görüşmeler Yapacak
13.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik faaliyetleri, İran ve Afganistan konularında Brüksel’de temaslarda bulunacak.

Antony Blinken, Cumartesi gününden bu yana İsrail ve Almanya ve İngiltere’yi de kapsayan ziyaretinde, 13-15 Nisan tarihlerinde Brüksel’de NATO yetkilileriyle temaslarda bulunacak olan Savunma Bakanı Lloyd Austin’e katılacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Blinken’ın Perşembe gününe kadar Avrupalı meslektaşlarıyla ikili görüşmeler yapacağı ve temaslarında “ABD’nin ortak hedeflere ulaşılmasında kritik bir ortaklık olan transatlantik ittifaka taahhüdünün altını çizeceği” belirtildi. Bakanlık, ayrıca ziyaret öncesinde Blinken’in NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le telefonda görüştüğünü bildirdi. Blinken ve Stoltenberg, görüşmede Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığması ve Afganistan barış süreci gibi konular ele alındı.

Ziyaret Rusya ile gerginliğin arttığı döneme denk geliyor

İki bakanın ziyareti, Rusya’nın Kırım’ı ilhak ettiği 2014’ten bu yana her zamankinden daha fazla asker yığdığını söylediği Ukrayna’nın doğu sınırı yakınlarındaki Rus faaliyetlerinde gerginliğin arttığı bir döneme denk geliyor.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Cuma günü Ukrayna’yı ülkenin doğusundaki Donbass bölgesinde “tehlikeli kışkırtıcı eylemlerle” suçladı.

NATO müttefiki Türkiye, geçtiğimiz Cuma günü, ABD’nin 14-15 Nisan tarihleri arasında Karadeniz’e iki savaş gemisi konuşlandıracağını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusuna asker yığdığı bir dönemde bölgeye gönderilen gemilerin 4 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalması planlanıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avrupa Birliği ve NATO müttefikleri ile görüşmek üzere ilk olarak Mart ayında Brüksel’i ziyaret etmiş, transatlantik ittifakları yeniden inşa etme ve canlandırma sözü vermişti.

Görüşmelerde bir başka gündem maddesi de İran

ABD’li bakanların Brüksel temaslarında öne çıkması beklenen bir başka gündem maddesi de dolaylı görüşmelerin ilk turunun geçtiğimiz hafta tamamlandığı İran.

İran’la zorlu bir şekilde devam etmesi beklenen nükleer görüşmelerin ikinci turu öncesinde Tahran, Natanz nükleer tesisini hedef alan siber saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu.

İsrail’den henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak İsrail basını, tesisin elektrik sistemine İsrail’in siber saldırı düzenlediği yolunda haberler yayınladı.

Saldırı ve sonrasında İran Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e yönelik yapılan suçlamanın, İran’ın nükleer programıyla ilgili Viyana’da yürütülen uluslararası müzakerelere gölge düşürmesinden endişe duyuluyor.

Haber: Arzu Çakır / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.