enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Blinken Latin Amerika Turuna Çıkıyor

Blinken Latin Amerika Turuna Çıkıyor
03.10.2022
A+
A-

Dışişleri Bakanı Antony Blinken Kolombiya, Şili ve Peru’yu kapsayan Latin Amerika turuna çıkıyor.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘VOA’dAn aktardığı haberine göre, Amerika Dışişleri Bakanı, bu üç ülkenin yeni seçilen ve siyasetin sol kanadından gelen liderleriyle görüşecek.

Blinken Latin Amerika gezisi sırasında Amerika’nın bölgeye yönelik taahhüdlerine bağlılığını yineleyecek.

Ziyareti sırasında Blinken ayrıca bakanlar düzeyinde bir zirveye katılacak ve göç, uyuşturucu kaçakçılığı, salgın sonrası dönem, iklim değişikliğiyle Venezuela konularında görüşmelerde bulunacak.

Rusya’nın Ukrayna işgali ya da Çin’in Tayvan’a yönelik tehditleri gibi büyük jeopolitik konulara rağmen Amerika’nın bu geziyle güney komşularına bölgenin hala politika önceliğine sahip olduğunu göstermek istediği belirtiliyor.

Amerika, Latin Amerika’nın yeni seçilen sol kanattan liderleriyle de olumlu bir ilişkiye sahip olacağını düşünüyor.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Brian Nichols, ülkeleri siyasi görüntülerine göre değil, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına göre değerlendirdiklerini belirtti.

Blinken’ın bu gezide bir başka amacı da Çin’in bölgede artan isteklerine karşın Amerika’nın ortaklığını kuvvetlendirmek.

Blinken’ın ilk durağı Kolombiya ziyaretinde uyuşturucuyla mücadeleyle Bogota’nın Venezuela’ya yönelik poliitikasının da gündemde olması bekleniyor.

Kolombiya’nın ardından Blinken Şili’ye geçecek. Şili’nin yeni cumhurbaşkanı Gabriel Boric daha önce Başkan Joe Biden’ı Küba, Venezuela ve Nikaragua’yı Amerikalar Zirvesi’nden dışladığı için eleştirmişti.

Blinken’ın Latin Amerika’daki son durağı ise Peru olacak. Peru Dışişleri Bakanı Cesar Landa Blinken’la görüşmelerde demokratik yönetim, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele ve göçmenlik konularının ele alınacağını belirtti.

[TÜHA Haber Ajansı,03  Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.