enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Mars atağı

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Mars atağı
22.05.2020
A+
A-
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı TRTARSIV_TAN%C4%B0T%C4%B0M_970X250.jpg

TÜHA HABER / Birleşik Arap Emirlikleri, Mars’a uzay sondası gönderen ilk Arap ülkesi olacak. ‘Al Amal’ Türkçe adıyla ‘Umut’ görevi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin gelecekte uzay bilimi projelerine daha da ağırlık vereceğinin bir kanıtı. Emirlik bu görevin genç öğrencileri araştırma ve keşif konularında cesaretlendireceğinin altını çiziyor.

 (TÜHA) RKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın (EuroNews)’e dayandırdığı haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri, insansız hava aracının Mars yörüngesine 2021 yılında ulaşacağını belirtiyor. Bu tarih ülkenin 50. kuruluş yıl dönümüne denk getirilmek üzere kararlaştırıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri bu ilk uzay keşfi projesiyle Arap dünyasına örnek olmayı ve bu konuda liderlik bayrağını taşımayı hedefliyor.

Bu ilk uzay programı, ülkedeki teknolojik gelişime ve bu alandaki ulusal kadroların oluşumuna katkı sağlayacak.

Bilimsel Teknoloji Kurumu genel Müdür Asistanı Salem Humaid AlMarri, projeden şu sözlerle bahsetti:

“Bu görev bizi başka bir boyuta taşıyacak. Mars sayesinde uzay bilimi adına önemli adımlar atacağız, Mars’ın atmosferini bilimsel açıdan inceleme fırsatı yakalayacağız. Avrupa Uzay Ajansı ESA’nın Mars hakkında bir çok bilgiye sahip. Biz de onlarla iş birliği yaparak o bilgiye ulaşmaya çalışıyoruz.”

Mars yörüngesine yerleşecek sonda, gezegenin günlük ve yıllık iklim dinamikleri hakkında bilgi akışı sağlayacak, yörüngedeki hidrojen ve oksijen miktarı hakkında detaylı araştırmalar yapacak.

Aslında Mars’a ne olduğunu anlamak Dünya’nın geleceğini ön görmek adına bize yardım edecek.

Birleşik Arap Emirlikleri Mars görevi ekibi şimdilik 75 kişiden oluşuyor. Ekibin kısa sürede 150 kişiye ulaşacağı bildiriliyor. Tüm ekip Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı ve yarısı kadınlardan oluşuyor. Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Mohammed Bin Rashid Al Maktoum proje için şimdiden 5.44 milyar Dolar yatırım yapıldığını açıkladı.

Bilimsel Teknoloji Kurumu genel Müdür Asistanı Salem Humaid AlMarri konu hakkında konuştu:

“Bu bölge artık pozitif haberlerle anılmak istiyor. Bu proje gençleri etkiliyor ve hepsi aralarında bu konu hakkında konuşuyorlar. Araplar ve Müslümanlar da yaratıcı projelerde çalışabilir, bilim ve teknoloji dalında uluslararası alanda rekabet edebilirler. Bu proje dünyaya Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir hediye.”

Birleşik Arap Emirlikleri Uzay Ajansı çok genç bir oluşum. Bilim insanları henüz 40 yaşını geçmemiş kişilerden oluşuyor. Marsa uzay sondası yollayarak ülke, kırmızı gezegene ulaşan sayılı ismin arasına katılacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2020

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 2819389015878962611

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.