enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

”Bir Annenin Eşarbı”: Srebrenitsa Soykırımı’nın 27’nci yılı

”Bir Annenin Eşarbı”: Srebrenitsa Soykırımı’nın 27’nci yılı
11.07.2022
A+
A-

BOSNA HERSEK – TÜHA HABER / Srebrenitsa soykırımının üzerinden 27 yıl geçti. Anma etkinliklerinde, “Bir Annenin Eşarbı” projesi hayata geçirildi. 180 ülkeden 9 bin eşarbın yer aldığı etkinlikte, Emine Erdoğan’ın, 2010’daki anma törenlerinde taktığı başörtüsü de sergileniyor.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 27’inci yılında, “Bir Annenin Eşarbı” isimli proje hayata geçirildi. 180 ülkeden 9 bin eşarp Srebrenitsa Anıt Merkezi’nde sergileniyor.

O eşarplar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 2010’daki
anma törenlerinde taktığı başörtüsü de var. Eşarplar gelecek yıl, ABD’nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler binası önünde sergilenecek.

''Bir Annenin Eşarbı'': Srebrenitsa Soykırımı'nın 27'nci yılı

Srebrenitsa ve Zepa Anneleri Başkanı Munira Subasic, bu yıl farklı bir anma etkinliği yapmak istediklerini vurgulayarak, “Dünyanın dört bir yanındaki kadınlardan eşarp ve Srebrenitsa soykırımına dair önemli mesajlar aldık” dedi.

''Bir Annenin Eşarbı'': Srebrenitsa Soykırımı'nın 27'nci yılı

Kayıpları arama çalışmaları devam ediyor

Sırp güçleri 11 Temmuz 1995’te Srebrenitsa’da, 8 bin 372 Boşnak erkeği ormanlık alanlar, fabrikalar ve depolarda katletti. Ardından toplu mezarlara gömdü. Aradan geçen 27 yıla rağmen, kayıpları bulma çalışmaları sürüyor.

Toplu mezarlarda cansız bedenlerine ulaşılan kurbanlar, kimlik tespitinin ardından her yıl 11 Temmuz’da törenle toprağa veriliyor. Bu yılki anma ve cenaze töreninde, 50 soykırım kurbanı daha uğurlanacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.