enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

”Bir Annenin Eşarbı”: Srebrenitsa Soykırımı’nın 27’nci yılı

”Bir Annenin Eşarbı”: Srebrenitsa Soykırımı’nın 27’nci yılı
11.07.2022
A+
A-

BOSNA HERSEK – TÜHA HABER / Srebrenitsa soykırımının üzerinden 27 yıl geçti. Anma etkinliklerinde, “Bir Annenin Eşarbı” projesi hayata geçirildi. 180 ülkeden 9 bin eşarbın yer aldığı etkinlikte, Emine Erdoğan’ın, 2010’daki anma törenlerinde taktığı başörtüsü de sergileniyor.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 27’inci yılında, “Bir Annenin Eşarbı” isimli proje hayata geçirildi. 180 ülkeden 9 bin eşarp Srebrenitsa Anıt Merkezi’nde sergileniyor.

O eşarplar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 2010’daki
anma törenlerinde taktığı başörtüsü de var. Eşarplar gelecek yıl, ABD’nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler binası önünde sergilenecek.

''Bir Annenin Eşarbı'': Srebrenitsa Soykırımı'nın 27'nci yılı

Srebrenitsa ve Zepa Anneleri Başkanı Munira Subasic, bu yıl farklı bir anma etkinliği yapmak istediklerini vurgulayarak, “Dünyanın dört bir yanındaki kadınlardan eşarp ve Srebrenitsa soykırımına dair önemli mesajlar aldık” dedi.

''Bir Annenin Eşarbı'': Srebrenitsa Soykırımı'nın 27'nci yılı

Kayıpları arama çalışmaları devam ediyor

Sırp güçleri 11 Temmuz 1995’te Srebrenitsa’da, 8 bin 372 Boşnak erkeği ormanlık alanlar, fabrikalar ve depolarda katletti. Ardından toplu mezarlara gömdü. Aradan geçen 27 yıla rağmen, kayıpları bulma çalışmaları sürüyor.

Toplu mezarlarda cansız bedenlerine ulaşılan kurbanlar, kimlik tespitinin ardından her yıl 11 Temmuz’da törenle toprağa veriliyor. Bu yılki anma ve cenaze töreninde, 50 soykırım kurbanı daha uğurlanacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.