enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
06:25 DMM’den “sınırda kaçak geçiş” iddialarına yalanlama
06:00 ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın , “Güçlü bir katılım bankacılığını çok önemsiyoruz”
04:16 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
03:18 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
02:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ülkemizin geleceğinde benzer acıları üretecek hiçbir müdahale zemini, hiçbir vesayet odağı kalmamıştır.”
01:09 Demokrasiye vurulan darbe: 28 Şubat
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden ve Putin Ukrayna konulu zirve teklifini kabul etti

Biden ve Putin Ukrayna konulu zirve teklifini kabul etti
21.02.2022
A+
A-

WASHINGTON – TÜHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanlığı, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna konulu zirve teklifini kabul ettiğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna konulu zirve teklifini kabul etti.

Zirvenin içeriği ve tarihi, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından belirlenecek.

Zirvenin gerçekleşmesi Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmemesi şartına bağlandı.

“Diplomasiye her zaman hazırız”

Ukrayna’ya yönelik bir işgal eyleminin yaşanmaması için ABD’nin tüm diplomatik süreçleri kullanacağını vurgulayan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un bu hafta içi Avrupa’da buluşmasının planlandığını hatırlattı.

“Herhangi bir işgalin olmaması durumunda Başkan Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin’le buluşmayı prensipte kabul etti” diyen Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Rusya’nın işgal yönünde adım atması durumunda ise hızlı ve ağır yaptırımlar getireceklerini belirtti.

Psaki, Moskova’nın kapsamlı bir saldırı için hazırlıklarını sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.

  Macron ile Biden telefon görüşmesi yapmıştı

Joe Biden, ABD yerel saatiyle pazar günü Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Konseyi’ni toplamış ve güvenlik kurmaylarıyla krizin gidişatını değerlendirmişti.

Gün içinde iki kez Vladimir Putin ile görüşen Emmanuel Macron, Biden ile telefon görüşmesi yapmıştı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “İki lider Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağına karşı diplomasi ve caydırıcılık çabalarını ele aldı” sözleri kullanılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.