enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden, Şi ile görüşmesini değerlendirdi: 4 ayrı çalışma grubu kuruldu

Biden, Şi ile görüşmesini değerlendirdi: 4 ayrı çalışma grubu kuruldu
18.11.2021
A+
A-

WASHINGTON-TÜHA HABER / ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping çevrim içi zirvede görüştü. 3,5 saat süren görüşmede, Biden, ABD hükümetinin ‘tek Çin politikası’na bağlılığını yineledi ve Şi ile görüşmenin “çok iyi” geçtiğini söyledi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD başkanı Joe Biden’ı “eski dostu” olarak selamladı, iki lider çevrim içi zirvede görüştü.

İlk 10 dakikası basına açık zirve, iki oturum halinde 3,5 saat sürdü.

Görüşmede, “Çin ve ABD’nin iletişimi ve iş birliğini artırması gerekiyor” şeklinde olumlu mesajlar verildi.

Biden, serbest ve açık bir Hint-Pasifik bölgesinin önemini vurguladı

ABD Başkanı Biden, Çin’in Şincan, Tibet ve Hong Kong’taki uygulamalarının yanı sıra insan hakları konusundaki endişelerini dile getirdi.

Biden, serbest ve açık bir Hint-Pasifik bölgesinin önemini vurguladı, ABD’nin bölgedeki taahhütlerini yerine getirme konusundaki kararlılığını iletti.

ABD Başkanı, bölgenin refahı için seyrüsefer özgürlüğünün ve güvenli uçuşun önemini yineledi. Aynı zamanda ABD’nin Tayvan Boğazı’ndaki barış ve istikrarı baltalayacak statü değişikliğine yönelik tek taraflı çabalara şiddetle karşı çıktığını vurguladı.

Fotoğraf: Reuters

[Fotoğraf: Reuters]

“Tayvan ile barışçıl birleşme için elimizden geleni yapacağız”

Çin Devlet Başkanı Şi de Tayvan’la barışçıl birleşme için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarının altını çizdi.

Ülkesi ile ABD arasında karşılıklı saygı çerçevesinde barış içinde birlikte çalışmanın gerekliliğini aktardı.

Biden: Görüşme çok iyi geçti, 4 ayrı çalışma grubu kuruldu

Biden, Washington’a dönüş yolunda Şi ile yaptığı görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Biden, “Çok iyi bir görüşme gerçekleştirdik, takibi yapılacak çok konu var. Birçok konuda çalışacak 4 ayrı grup kurduk. Gelecek iki hafta içinde bu konuda daha çok bilgi vereceğim” dedi.

Biden, Tayvan konusunda ise, Washington’un politikasının net olduğunu, Tayvan’ın bağımsızlığını desteklemeyeceklerini yineledi.

İki liderin görüşmesi sonrasında Asya borsalarında yükseliş gözlendi.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Kasım 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.