enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden milyonlarca Amerikalıya aşı olma zorunluluğu getirdi

Biden milyonlarca Amerikalıya aşı olma zorunluluğu getirdi
11.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Başkanı Joe Biden milyonlarca Amerikan vatandaşına aşı olma zorunluluğu getirdi. Biden “Sabırlı olduk. Ama sabrımız tükeniyor ve (aşı olmayı) reddetmeniz hepimize mal oluyor” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, korona pandemisiyle mücadelede yaklaşık 100 milyon Amerikan vatandaşını aşı olmaya zorlayan kararlar aldı. Aşı olma zorunluluğu, özel sektörde, sağlıkta, federal hükümette ve hükümetle iş yapan şirketlerde çalışanları kapsıyor.

Biden yönetiminin aldığı kararlara göre 100’den fazla çalışanı olan özel şirketler çalışanlarına ya aşı olma ya da her hafta düzenli test yaptırma zorunluluğu getirecek. Bu uygulamanın ülkedeki yaklaşık 80 milyon kişiyi kapsaması bekleniyor.

Tüm hükümet çalışanlarına ve hükümetten iş alan şirketlerin çalışanlarına da aşı zorunluluğu getiriliyor. Önceki düzenlemede hükümet çalışanlarına aşı olmamaları halinde her hafta düzenli test yaptırma mecburiyeti vardı. Ayrıca 17 milyon sağlık çalışanına da aşı olma zorunluluğu getirildi.

ABD Başkanı Joe Biden

ABD Başkanı Joe Biden

Biden Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada aşı olmayı reddeden milyonlarca Amerikan vatandaşına yüklendi. “Sabırlı olduk. Ama sabrımız tükeniyor ve (aşı olmayı) reddetmeniz hepimize mal oluyor” diyen Biden aşı olmayan azınlığın “büyük zarar verebileceğini ve verdiğini” söyledi.

Biden aşı olmayı reddeden azınlığın az sayıdaki bazı seçilmiş yetkili tarafından da desteklendiğini söyleyerek, aşı olmayanların pandeminin atlatılmasına engel olduğunu belirtti. Biden “Aşılanmamışlar hastanelerimizi tıka basa dolduruyor, acil müdahale odalarını ve yoğun bakım ünitelerini kaplıyor, kalp krizi geçiren, pankreas iltihabı ya da kanser hastası olan birine oda bırakmıyor” diye konuştu.

ABD’de aşı olmayanların sayısı 80 milyonu buluyor. Araştırmalar bu insanların çoğunun daha genç, daha eğitimsiz, beyaz ve Cumhuriyetçi Parti taraftarı olduğunu ortaya koyuyor.

Cumhuriyetçi Parti ise Biden yönetiminin bu uygulamalarını eleştiriyor. ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçiler grubu Twitter hesabından Biden’ın “Konu özgürlük değil” ifadesine atıfla “Diktatörlüğe çok benziyor” paylaşımını yaptı.

Güney Carolina Valisi Henry McMaster da bir açıklama yayınlarak “Biden ve radikal demokratların burunlarını Anayasa’ya soktuklarını” söyledi. Amerikan Hükümet Çalışanları Federasyonu Ulusal Başkanı Everett Kelley de bu tür değişikliklerin mümkün olduğunca kendileriyle görüşülmesi gerektiğini söyledi.

EK Kaynaklar *AP, AFP 

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Eylül 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.